Index Vakbarát Hírportál

Hét autógyár beszállítója lesz egy esztergomi cég

2010. november 8., hétfő 14:30

Tizenegymillió eurós beruházással jelentősen bővíti esztergomi üzemét a német Kirchhoff csoport magyarországi leányvállalata. A forintban számolva mintegy hárommilliárdos értékű fejlesztéssel a leendő kecskeméti Mercedes-gyár beszállítójává lett cég új munkahelyeket is teremt. a Kirchhoff Hungária Kft, amely a Mercedes kecskeméti üzemének is beszállítójává vált.

Decemberben indul, és 2011 szeptemberében fejeződik be a Kirchhoff Hungária kft. legújabb beruházása – derül ki a cég közleményéből. A cég esztergomi gyárában a hegesztőüzemet 3000, a présüzemet 2500, az irodabázist 200 négyzetméterrel bővítik, de infrastrukturális fejlesztéseket is megvalósítanak. A legújabb technológiát képviselő robotcellákat, valamint a nagyteljesítményű sorozatgyártásnál használt transzferpréseket telepítenek Esztergomba, közölte Sólyom Szabolcs ügyvezető igazgató.

A fejlesztést az indokolja, hogy a korábban kizárólag a Magyar Suzuki Zrt. beszállítójaként tevékenykedő magyarországi leányvállalat, a német anyacég kapcsolatrendszerén keresztül újabb autógyárak beszállítójává vált. Préselt autóalkatrészeit 2012-től a Peugeot-Citroen szlovákiai és franciaországi-i, a Mercedes kecskeméti, a VW pozsonyi, a Ford crajovai, az Opel szentgotthárdi, valamint a Skoda Mlada Boleslav-i gyárába is szállítja.

Az ultramodern technológia üzemeltetése kapcsán, a mintegy 60 fős létszámbővítés eredményeként, döntően mérnökök és magasan képzett technikusok számára nyílik új munkalehetőség. A 2004-ben indult Kirchhoff Hungáriánál a mostani, immáron negyedikk üzembővítés, a nagyobb hozzáadott értéket biztosító fejlesztés eredményeként, tovább növeli az esztergomi üzem hatékonyságát.

A cégvezető kifejtette: az újabb megrendelések egyrészt annak köszönhetők, hogy a 225 éves múltú, több üzletágban és kontinensen érdekeltséggel rendelkező, családi vállalkozásként működő anyacég, több autógyárral is régóta eredményes együttműködést folytat. A másik érv, hogy miközben jónéhány versenytárs bezárta üzemét, a Kirchoff Gruppe mellett, a magyar leányvállalat, a válság ellenére is folyamatosan nyereséget termelve őrizte meg pénzügyi stabilitását. A Kirchhoff Hungária kft, tavaly 22 millió eurós forgalom mellett, - a költségmegszigorító intézkedéseknek is köszönhetően -, történetének egyik legnagyobb nyereségét produkálva, több mint 400 millió forintos, pozitív cash flow-val zárta az évet. A társaság, az autóipar mostani fellendülése előtti zsugorodás hatására, idén 27 millió euro forgalommal - és vele nyereséggel -, számol.

Rovatok