Index Vakbarát Hírportál

Megsüllyedt az M60-ason egy felüljáró

2010. november 9., kedd 09:26

Tarthatatlanná vált egy, a baranyai M60-as autópálya fölött átvezető felüljáró állapota: a márciusban átadott sztráda felüljárója már hónapokkal ezelőtt megsüllyedt, mostanra már 20 km/órás sebességkorlátozás van rajta. A sok esővel magyarázzák, hogy nyolc hónapos műtárgy ilyen állapotba került.

Nagymértékben megsüllyedt az M60 autópályán átívelő felüljáró felvezető szakasza a Szajkot Bóllyal összekötő úton – írja bama.hu. A Baranya megyei hírportál cikke szerint már a szalagkorláton is látni, hogy a több mint hat méter magas töltésen hol süllyedt meg az útburkolat az autópálya felett átívelő felüljáró mindkét oldalán. A problémát már hónapokkal ezelőtt tapasztalták, azonban mostanra tarthatatlanná vált a helyzet.

A megyei lapnak Hárs József, Bóly polgármestere elmondta, már a nyár elején kikerült egy 60 km/órás sebességkorlátozó tábla, amit szinte senki sem vett figyelembe. A hídszerkezet egyébként stabil, de a süllyedés egyre mélyebb lett, így ma már 20 km/órás korlátozás van érvényben a felüljárón.

A lap beszámol arról: már az átadáskor jelezték a kivitelezők, néhány centiméteres süllyedés lehet részben a nem tökéletes tömörítéssel, részben a rövid kivitelezési határidővel magyarázták. A szokatlanul esős időjárás ennél is nagyobb süllyedést eredményezett, olyat, amekkorára senki nem számított. A helyiek most attól tartanak, hogy a csapadékos időjárás és a közeledő fagyok további problémát okoznak.

Az M60-as autópályát idén március végén adták át, az Bólyt köti össze Péccsel (Bólyig vezet Budapestről az M6-os autópálya, amit később a horvát határig visznek tovább). A sztrádának ezt a szakaszát a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. építette és üzemelteti egy 30 évre szóló ppp-konstrukcióban, a beruházás és fenntartás költsége 2008-as jelenértéken 266 milliárd forint volt.

Rovatok