Index Vakbarát Hírportál

Harminc új munkahely űrtechnológiával

2010. november 25., csütörtök 16:23 | aznap frissítve

A tervek szerint év végén áll üzembe az e-Vision Kft. új műholdas földi állomása Bátonyterenyén. A beruházás harminc új munkahelyet teremt a foglalkoztatási gondokkal küzdő nógrádi térségben.

Megkezdődött a műszaki átadás a Magyarország egyik leghátrányosabb térségében, a Nógrád megyei Bátonyterenyén az e-Vision kft. által létrehozott, közel 30 munkahelyet teremtő, új műholdas feladó (up-link) állomásánál, olvasható a cég közleményében.

Az egyszerre akár több komplett műholdas platform sugárzására képes (a televíziós csatornáktól érkező jeleket a kijelölt műholdra juttató) berendezés várhatóan decemberben kezdi meg az üzemelést.

A másfél milliárd forintos fejlesztés eredményeként létrejövő, fejlett védelemmel ellátott objektum akár több száz csatorna automatizált adásfelügyeletére képes egyszerre. A közép-európai régióban egyedüliként független, műholdfeladással foglalkozó e-Vision Kft. szerint hazánkban egyre nagyobb igény mutatkozik a jelenleg legtökéletesebb képminőséget biztosító HD (high definition) adások továbbítására.

A beruházás értékét a cég szerint növeli az is, hogy a legmodernebb MPEG4 tömörítési technológia révén a műsorszolgáltatók – 40-50 százalékos megtakarítást realizálva –, azonos minőség mellett, kisebb sávszélességet használva juttathatják adásaikat a nézőkhöz.

Rovatok