Index Vakbarát Hírportál

Épül a tatabányai ragasztógyár

2010. december 2., csütörtök 10:58 | aznap frissítve

Ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött csütörtökön a Henkel új ragasztógyárának és logisztikai központjának építése Tatabányán. A Henkel első zöldmezős magyarországi beruházása, a gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ 14,7 millió euróból épül és nyolcvan főnek biztosít majd munkalehetőséget 2012-től.

Dieter Knoll, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepségen azt mondta: a keleti irányba terjeszkedő elektronikai ipart követve döntöttek úgy, hogy a ragasztás-technológia területén fejlesztik a gyártókapacitást.

A Henkel három gyárból telepíti át a termelést az új üzembe. Egy lengyel gyár egy része és egy angliai üzem termelése kerül Magyarországra, valamint a Henkel Magyarország Kft. jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is az új üzembe költözik.

A ragasztógyár és logisztikai központ generálkivitelezője a Market Építő Zrt., amely pályázaton nyerte el a létesítmény építését. A beruházás keretében az üzemcsarnok mellett raktárépületet, irodákat, előadótermeket és étkező-konyha helyiséget is kialakítanak. Az építkezés befejezése 2011 júniusára várható.

Az 1876-ban alapított Henkelnek mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex és a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

A Henkel Magyarország Kft. 2009-ben 83,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 fő volt.

Rovatok