Index Vakbarát Hírportál

Szétosztották az Emfesz ügyfeleit

2011. január 10., hétfő 08:34 | aznap frissítve

A Tigáz láthatja el a Főgáz ellátási területén lévő, a Főgáz a Tigáz területén lévő volt Emfesz-háztartásokat, az E.On és a GdF Suez pedig a saját ellátási körzetében veheti át az ügyfeleket.

A Magyar Energia Hivatal (MEH) vasárnap késő délután meghatározta, hogy mely szolgáltatók láthatják el az Emfesz Kft. egyetemes szolgáltatásra jogosult, mintegy 300 ezer ügyfelét. Ismert, hogy a versenypiaci szereplő a napokban képtelenné vált vevői ellátásra, ezért a MEH fefüggesztette a kereskedési engedélyét, írja a Világgazdaság.

A Világgazdaság Online információi szerint a Főgáz ellátási területén lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfelek ellátására a Tigáz adta be a legjobb ajánlatot. Ráadásul nemcsak a birtokon belül lévő Főgáznál - és az esetleg pályázó többi szereplőnél - volt olcsóbb, hanem még annál is alacsonyabb ajánlatot adott, amennyiért eddig az Emfesz szolgálta ki az adott fogyasztói kört. Közismert, hogy a kft. a gázdíjból 8 százalékot engedett.

Saját ellátási területén viszont alulmaradt a Tigáz, ott éppen a Főgáz lett a befutó. Ezt azt jelenti, hogy ez a fogyasztói kör is jól jár, mert ezeknek a tarifája sem nő az egyetemes szolgáltaltásbeli szintre. Nem kizárt, hogy a Főgázhoz újonnan átkerülő háztartások is megkapják azt az árdevezményt, amit adott feltételek mellett a Főgáz lakossági ügyfelei is élveznek.

Az E.On ellátási területén az E.On, a GdF Suezén pedig a GdF Suez adta a legjobb ajánlatot. Arról viszont a Világgazdaság nem ír, hogy az Emfesz nagyfogyasztóival mi történt, mint írják, az értük folyó licit még tartott lapzártakor.

Rovatok