Index Vakbarát Hírportál

Az Unicredit 120 új fiókot nyit Magyarországon

2011. február 9., szerda 11:06 | aznap frissítve

Két évvel a pénzügyi és gazdasági válság kirobbanása után ismét expanzióról beszélünk a régióban - nyilatkozta újságíróknak Gianni Franco Papa, az olasz Unicredit csoporthoz tartozó Bank Austria közép- és kelet-európai igazgatója. 2015-ig az Unicredit 900 bankfiókot tervez nyitni a régióban, ebből 150-et még az idei évben - jelentette az osztrák APA hírügynökség.

Az expanzió középpontjában Törökország és Románia áll, ahol 300-300 fiókot nyitna öt éven belül a bankcsoport, ugyanakkor Magyarországon és Romániában is 120-120 fiók megnyitásával számolnak - erősítette meg Papa Federico Ghizzoni Unicredit-vezérigazgató december elején elhangzott szavait. Mint mondta, Szlovéniában és Lengyelországban is nyithatnak újabb fiókokat.

Hazánkban a 120 új fiók megnyitása a fiókhálózat méretének duplázódását jelentené. Valamint azt, hogy az Unicredit hálózatának nagysága lényegében utolérné a mostani második K&H-t – a listavezető több mint 350 fiókkal az OTP –, holott most még csak a hatodik helyen áll.

A tervekből idén 150 új fiók nyitása valósulhat meg, ez azonban nem járhat az alkalmazotti létszám felduzzasztásával, ehelyett a hatékonyságot szeretnék tovább javítani - derül ki Papa szavaiból. Cáfolta azokat a korábbi híreket, miszerint egyes országokból kivonulnának, mind mondta, ez Ukrajna és Kazahsztán esetében sem merült fel. Ukrajnában nem voltak még veszteségesek, Kazahsztánban igen, de itt is javult már a helyzet - fejtette ki.

Akvizíciós tervek nincsenek terítéken a régióban, mindenek előtt szerves növekedést tervez a bankcsoport, elsősorban a lakossági üzletágban - mondta Papa, hozzátéve: sem a 10 százalékos részvénycsomagjának eladására készülő orosz VTB Bank, sem pedig a belga KBC-nek a szlovén Nova Ljubjlanska bankában meglévő érdekeltsége iránt nem érdeklődnek. Jelenleg az Unicredit bevételeinek 14 százaléka származik a kelet-európai régióból, ezt az arányt öt év alatt 20 százalékra szeretnék emelni.

Rovatok