Index Vakbarát Hírportál

A nyugdíjpénzekre vadásznak a biztosítók

2011. július 27., szerda 08:02

Új termékek helyett az értékesítés koncentrálásával, egyes esetekben pedig akciókkal igyekeznek a reálhozamuk elköltésén gondolkodók figyelmét felhívni a lehetőségekre az életbiztosítók - írja a Napi Gazdaság.

Az Aegon Magyarország szerint a rendszeres díjas életbiztosítások a legjobb katalizátorai annak, hogy a megtakarításokat valóban félretegyék az emberek. A Generali eseti, illetve egyszeri díjfizetésű módozatokat kínál a meglévő portfólióból. Márciusban vezette be új, a unit-linked és a klasszikus életbiztosítások előnyeit ötvöző termékét a Signal Biztosító. Bartók János, az Aviva vezérigazgatója szerint alapvetően a unit-linked életbiztosítás igazodik a nyugdíjkorhatárhoz.

Az Union Biztosító pedig ősszel újabb életbiztosítási megoldással jelentkezik, ám - miként azt Bóna Katalin életbiztosítási ügyvezető igazgató elmondta - a reálhozamok elhelyezésére alkalmasak a már megismert nyugdíjcélú biztosítások is. Az AXA Biztosító a reálhozamot kézhez kapó ügyfeleknél bővebb ügyfélkörre, a magánnyugdíjpénztárból visszalépők egész tömegére fokuszált, amikor kibővítette Univerzum nevű rendszeres díjas konstrukcióját.

Vannak ugyanakkor a reálhozamért akciózó biztosítók is. A július 20-a és szeptember 30-a között megkötött PostaNyugdíj Program Stabil szerződésre a biztosító bónuszként a tartam függvényében meghatározott bónuszlejárati összegeket ad, a CIG Pannónia az új Signum Pro termékkel nevezett a "reálhozamfutamba".

A cégek szerint nem a most egy összegben kézhez kapott "vagyon" a fontos, hanem az, hogy az emberek valóban elkezdjenek rendszeresen megtakarítani időskorukra. Az ING-nél nem vesztek el a magán-nyugdíjpénztári alapok, hanem tovább élnek a biztosítóban - ismerteti új megoldásukat Kovács Zsolt, az ING Biztosító vezérigazgatója.

Rovatok