Index Vakbarát Hírportál

Évente 10-15 új Aldi nyílhat

2011. október 24., hétfő 10:27

A következő időszakban a fővárosra és a megyeszékhelyekre koncentrálva évente 10-15 új áruház nyitását tervezi az Aldi, így három éven belül 110 fölé emelkedhet a hálózat üzletszáma Magyarországon – derül ki a Napi Gazdaság interjújából a cég magyarországi vezetőjével.

A lapnak Székács Tibor, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója elmondta, hogy eddig több száz millió eurót fektettek be az országban és 75 áruházat építettek az elmúlt három év alatt.

idén év végéig még három üzletet szeretnének nyitni, amitől kétszámjegyű forgalomnövekedést várnak. Tavaly az áruházlánc részesedése a forgalom alapján 1-2 százalék között alakult.

Felmerült az a kérdés is, hogy miért kevés a cégnél a magyar beszállító, amire Székács azt mondta: egyfelől kevesebb a termékük, „nagyjából ezer cikkelemmel dolgozunk, nem tízezerrel, mint egy hiper- vagy szupermarket, így kisebb a magyar beszállítók száma”. Másfelől szerepe van ebben annak is, hogy vannak olyan árukategóriák, amelyekben „egy magyar beszállító nem tud akkora mennyiséget előállítani”, amennyire az Aldinak szüksége van.

Rovatok