Index Vakbarát Hírportál

Újabb adósmentő csomag jöhet

2011. október 28., péntek 12:04

A kormányzati számítások szerint a devizahitelesek 10-15 százaléka él majd a végtörlesztés lehetőségével, ez várhatóan 500 és 750 milliárd forintnyi hitelkiváltást jelent, közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter képviselői írásbeli kérdésre adott válaszában. A miniszter megerősítette: a kormány, ha kell, újabb intézkedéseket hoz a devizahitelesek érdekében.

Matolcsy György - az Országgyűlés honlapján fellelhető válasza - szerint ez az adat csak némileg módosul a 2011. október 10-ei törvénymódosítás miatt, amelynek értelmében, az előírt feltételek teljesülése esetén, a devizában folyósított és törlesztett hitelek is végtörleszthetőek forintban.

Egy másik kérdésre adott válaszában a nemzetgazdasági miniszter megerősítette, hogy a kabinet folyamatosan figyeli a devizahitelesek helyzetét, a bevezetett új konstrukciókat, és ha kell, haladéktalanul beavatkozik.

Mint írja - egy harmadik válaszban - a kormány a végtörlesztés lehetőségével élők pontos számának ismerete után dönt, hogy szükség van-e további intézkedésekre a devizahitelesek megmentése érdekében.

Korábban több kormányzati megnyilatkozás is utalt arra, hogy jövő évben további intézkedéseket hoznak a devizahitelesek megmentése érdekében.

Rovatok