Index Vakbarát Hírportál

Négy országba gyárt nálunk a Sodexo

2011. november 2., szerda 15:32

Noha a magyarországi cafeteria-szolgáltatások körében a kormány által idén bevezetett Szép-kártya élvezi most a kitüntetett figyelmet, az utalványos piac egyik legnagyobb szereplője, a Sodexo továbbra is kitart a magyarországi jelenlét mellett. A cég szerdán kiadott közleménye szerint idén ősszel több új szolgáltatást vezettek be, elektronikus, kártya alapú megoldásokat is kínálnak ügyfeleiknek.

Az új szolgáltatások bevezetésén kívül további fejlesztés, hogy Magyarországon kívül három ország – Ausztria, Németország és Lengyelország – számára nyomtatnak papíralapú utalványokat, ez a beruházás hozzávetőleg kétszeresére növelte a budapesti gyártóbázis kapacitását. A vállalatcsoport ma összesen 2500 embernek ad munkát hazánkban.

A magyarországi munkáltatók túlnyomó többsége jelenleg a papíralapú cafeteria juttatásokat részesíti előnyben. Ezek gyártásfejlesztése mellett a vállalat az elektronikus, kártya típusú étkezési utalvány fejlesztésére, valamint a teljes béren kívüli juttatási rendszer kialakítását támogató szolgáltatáscsomaggal kapcsolatos fejlesztésekre összesen félmilliárd forintot költött.

Az osztrák, német és lengyel igényeket kielégítve az Ikarus Parkban lévő Sodexo logisztikai és gyártóközpontban gyártott utalványok száma immár eléri az évi közel 300 millió darabot. Az utalványpapírokat Diósgyőrben hologramozzák, ahol a magyar papírpénz hologramozása is végzik.Az utalványok gyártásával és szállításával kapcsolatos munkák döntő többségét magyarországi vállalkozások végzik, olvasható a cég közleményében.

Rovatok