Index Vakbarát Hírportál

Közel a 9 százalékos betétkamat

2011. november 16., szerda 15:42

Folytatódik a kamatverseny az éven belüli forint lekötések piacán. Míg két héttel ezelőtt 8,48 százalék ebkm volt a legjobb ajánlat, addig ma már akár 8,72 százalékos ebkm-mel is leköthetjük a pénzünket 4 hónapra. A 8 százalék felettiek klubjába a kisebb bankok és Takarékszövetkezetek közé belépett az Unicredit is.

A jokamat.hu forgalmi statisztikái alapján elmondható, hogy a pénzüket lekötni kívánók, elsősorban a 3 és 6 hónapos forint konstrukciókat keresik, de az ingatag gazdasági helyzet ellenére nagy az érdeklődés az 1 éves lekötések iránt is. Euróban és svájci frankban a hosszabb táv a népszerűbb, míg az amerikai dollár esetén a 3 hónapos konstrukciók iránt érdeklődtek a legtöbben.

A 3 hónapos forint lekötések terén a legjobb banki ajánlat 8 százalékos kamat volt, míg a takarékszövetkezetek közében 8,18 százalékot lehetett elérni legjobb esetben. A 6 hónapos hozamoknál hajszál pontosan megegyezik a jelenlegi legmagasabb ebkm a legjobb 3 hónapos banki lekötéssel, viszont a takarékszövetkezetek már csak 7,64 százalékos kamatot adnak. A banki konstrukciók közül mindkettő a Banco Popolare Hungary Banktól származott.

Az euró befektetések esetén már múlt héten megtörtént egy nagyobb ugrás, amikor a legjobb ajánlat az addigi 3,75 százalék ebkm-ről 4,64 százalékra emelkedett, ez azóta sem változott, még mindig a MagNet Magyar Közösségi Bank ajánlja. A svájci franknál és a dollárnál az elmúlt hónapban nem volt változás. A frank és a dollár esetében is a legjobb ebkm 2,5 százalékon állt.

Rovatok