Index Vakbarát Hírportál

Demján bankja együttműködik a Cooppal

2012. június 6., szerda 15:57

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Co-op Hungary Zrt., a Co-op Hitel Zrt. és a Gránit Bank, derül ki közös közleményükből. A cégek együttműködése a közlemény szerint lehetőséget biztosít arra, hogy a 3000 egységből álló Coop kereskedelmi hálózatát kihasználva kínáljanak közösen a vásárlók részére pénzügyi szolgáltatásokat.

A Demján Sándor érdekkörébe tartozó Gránit Bank 2010 óta működik ilyen néven. A Coop az egyik közepes méretű magyar kiskereskedelmi hálózat, amely korábban versenybe szállt a Lázár fivérekhez köthető CBA-val a Match és a Profi üzlethálózat megszerzéséért. A két láncot a korábban a Corát is üzemeltető  Louis Delhaize csoport üzemelteti, ám a Cora átadása után ezeket is értékesítenék.

A mostani együttműködéssel a cégek új, az eddigi szolgáltatási körébe nem tartozó termékek és szolgáltatások közös fejlesztésében és közös piacra lépés szervezésében is együttműködnének. A stratégiai együttműködés megerősítéseként a Coop gazdasági csoport részvényesként belépett a Gránitba, a Gránit Bank pedig részvényt jegyez a Co-op Hitel Zrt-ben, olvasható a közleményben.

Rovatok