Index Vakbarát Hírportál

Hol lakjon a magyar Mercedes-alkalmazott?

2012. június 6., szerda 10:15 | aznap frissítve

A Mercedes-Benz kecskeméti dolgozóinak zártkörű településbörzét rendeznek az üzemben. A rendezvényen huszonöt környező város, illetve község mutatkozik be – közölte Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. marketing és PR-vezetője szerdán. A Daimler kecskeméti üzemének nagyjából háromezer dolgozója van, illetve lesz, ha a gyár a csúcskapacitással működik majd.

A június 12-én tartandó börzén Kecskemét 60-80 kilométeres körzetében található települések mutatkoznak be. A standokon a konkrét lakhatási feltételektől kezdve, a települések infrastruktúráján át, a bejárási lehetőségekig a dolgozóknak közvetlenül alkalmuk nyílik megismerni leendő lakhelyüket.

Elsősorban családos dolgozóknak nyújthat segítséget a rendezvény, hogy megtalálják a legkedvezőbb lakhatási, illetve bejárási lehetőséget. Most két és fél ezren dolgoznak a gyárban, de év végére a létszám eléri a háromezret, és a munkavállalók egy része távolabbi településekről, megyén kívülről érkezett.

A Daimler AG március 29-én indította meg a termelést az új kecskeméti személyautógyárában. A Mercedes célja, hogy 2020-ra visszaszerezze a vezető szerepet a luxusautó-gyártók közt, és ennek érdekében a kompakt modellek egész családját fejlesztik. A márciusi kecskeméti gyáravatón Dieter Zetsche, a Daimler csoport vezérigazgatója azt mondta: az üzemben a Mercedes B osztály után második lépcsőben a négyajtós kupét kezdik gyártani – emiatt növelik a létszámot háromezresre. A cég emellett közvetve több mint tízezer magyar munkahelyet teremt a magyarországi beszállítóknál és a helyben kiépülő kiszolgálóiparban foglalkoztatottak révén.

Rovatok