Index Vakbarát Hírportál

Bécsből Üllőre költözik a Nivea-gyártó

2012. június 11., hétfő 14:23

A német Beiersdorf kozmetikai cég Magyarországra helyezi jelenleg Bécsben működő regionális disztribúciós raktárát, amely 2013 márciusától a DHL Supply Chain Magyarország üllői központi raktárában működik majd - közölte a DSC az MTI-vel.

A közlemény szerint a DSC közel 106 millió forintos beruházással alakította ki a szükséges feltételeket a BDF termékeinek megfelelő tárolásához. Az új megállapodás 35-50 új, állandó munkahely létrehozását teszi lehetővé a logisztikai cég számára.

Az üllői logisztikai központból összesen 12 országot látnak majd el a BDF kozmetikai termékeivel és orvostechnikai eszközeivel, többek között Ausztriát, Romániát, Albániát és a teljes balkáni régiót.

A közlemény szerint a BDF annak ellenére döntött a váltásról, hogy az osztrák piac kiemelkedő szerepet játszik a cég életében. Az ausztriai redisztribúciós központ áthelyezése elsősorban költséghatékonysági célokat szolgál, és a magyar mellett cseh, illetve szlovák helyszínek is szerepeltek a lehetséges megoldások között.

A hamburgi központú Beiersdorf gyártja többek között a Nivea és a Labello termékeket.

Rovatok