Index Vakbarát Hírportál

Lekési az olimpiát a Szerencsejáték Zrt.

2012. július 12., csütörtök 11:32

A július 27-én kezdődő londoni olimpiára sem indul el a Szerencsejáték Zrt. új online sportfogadási oldala – értesült a fortunaweb.hu. A lap szerint az oldal leghamarabb csak szeptember közepén, a nemzetközi labdarúgó idény rajtjával egyidőben kezdheti meg működését. Az értesülésre Tulik Ágnes, a társaság szóvivője szerdán az MTI-nek úgy reagált: nem tudható pontosan, hogy mikor indulhat el a cég új online sportfogadási oldala.

A Szerencsejáték Zrt. eredetileg a júniusi ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra szerette volna a magyar játékosok számára elérhető tenni új fejlesztésű sportfogadási portálját. Erről a tervről még januárban nyilatkozott Szentpétery Kálmán, a cég elnök-vezérigazgatója. Bár tavasszal megkezdődtek a tesztelések, június elejére nyilvánvaló vált, hogy az oldal nem indul el időben.

Késik a beszállító

„A csúszás kizárólag a szállító késedelmével magyarázható”  – közölte akkor a társaság, amely a jövőt illetően csak annyit tett hozzá, hogy az oldal csak a labdarúgó Európa-bajnokság után indul el – ez azonban egyelőre nem történt meg.

„Az új sportfogadási oldal elkészítésében a Szerencsejáték Zrt. szerződött partnere a GTECH-G2. Az, hogy az alvállalkozóval kötött szerződésben rögzített rendelkezések (pl. kötbér) miként kerülnek végrehajtásra, jelenleg is zajló üzleti tárgyalások témája. Ezek eredménye – mivel a tárgyalások még folyamatban vannak – értelemszerűen nem publikus. Az új oldal indításának dátuma kizárólag a tesztelési időszak hosszától függ; csakis maximálisan ellenőrzött és jól működő rendszerrel indulunk. Az indulás pontos időpontjáról mind fogadóinkat, mind a sajtó képviselőit a megfelelő időben fogjuk tájékoztatni” – idézi a Szerencsejáték Zrt. válaszát a fortunaweb.

Sokat buknak

A csúszás vélhetően üzletileg is elég érzékeny veszteség a Szerencsejáték Zrt-nek, hiszen az idei nyár különösen jó időszak az online fogadóirodáknak. Mivel idén nyáron van nyári olimpia, labdarúgó Európa-bajnokság, wimbledoni teniszbajnokság, és Tour de France is, a Saxo Bank szerint a sporteseményekben bővelkedő szezon jelentősen megdobhatja a cégek részvényárfolyamát.

A bank nyolc jelentősebb fogadóiroda – Ladbrokes, Sportingbet, Betfair Group, Unibet Group, Bet-at-home, Bwin Party, Betsson, és a 888 Holdings – részvényeiből átlagolással készített indexe az idei év első negyedévében 15 százalékos emelkedést ért el, míg az S&P Composite 1500 és az European STOXX 600-as mutatók alig 5 százalékos növekedést tudtak felmutatni.

Rovatok