Index Vakbarát Hírportál

A foci-Eb alatt csapott le a NAV

2012. július 18., szerda 09:54 | aznap frissítve

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi munkatársai a labdarúgó-Eb alatt szurkolóként ellenőrizték a vendéglátóhelyeket, és minden második helyszínen találtak hiányosságot. A NAV az olimpia ideje alatt is hasonló ellenőrzéseket tervez, derül ki a szervezet közleményéből.

A NAV ellenőrei a késő esti órákban több fővárosi vendéglátóhelyen végeztek ellenőrzéseket a labdarúgó-Európa-bajnokság idején, és azt tapasztalták, hogy – különösen Újpesten, Lipótvárosban és Józsefvárosban – a mérkőzések közvetítése alatt csökkent a nyugtaadási fegyelem. A legtöbb vállalkozás ebben az időszakban nem rögzítette a bevételeit és sok esetben csak pincérblokkot adtak a vendégeknek.

Több esetben is előfordult, hogy nemcsak a nyugtaadás maradt el, de az adóellenőröket bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott szolgálta ki. A csaknem 50 vizsgálat mintegy felében találtak szabálysértést az ellenőrök, az adóhatóság a kiszabott bírságon túl a bevételek eltitkolása miatt utólagos vizsgálat alá vonta az érintett vállalkozások bevallásait.

A fővárosi és Pest megyei szórakozó- és vendéglátóhelyek a közelgő nyári olimpiai játékok időszakában is fokozottan számíthatnak arra, hogy a közvetítések iránt érdeklődő vendégeik között – akár visszatérően is – megjelennek a NAV ellenőrei, áll a szervezet közleményében.

Rovatok