Index Vakbarát Hírportál

Szeptemberben indulhat a Szerencsejáték élő fogadási oldala

2012. július 24., kedd 08:11

Talán szeptemberben indulhat a szerencsecég új online sportfogadási oldala. Egyes számítások szerint a Szerencsejáték Zrt-nek akár meg is érheti az oldal késése, mert a csúszást okozó fejlesztőtől több kötbért kaphat, mint amennyi bevételtől elesik, írja a Világgazdaság.

Az eredeti elképzelésekhez képest minimum három hónapos késéssel, a júniusi ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot és a július 27-én kezdődő londoni olimpiát is elmulasztva startolhat el az oldal, aminek egyelőre még a neve sem ismert.

A csúszás vélhetően üzletileg is elég érzékeny veszteség a Szerencsejáték Zrt-nek, hiszen az idei nyár különösen jó időszak az online fogadóirodáknak. „Idén jó bevételt hoz a sportfogadással foglakozó irodáknak a sportprogramokban bővelkedő nyári szezon, és ez a részvényeik árfolyamának emelkedését hozhatja” – mutat rá a Saxo Bank legfrissebb elemzésében.

A Szerencsejáték Zrt. az oldal indulásáig továbbra is a Tippmix/Tippmax fogadásait kínálja, amely rekord döntött a foci Eb alatt. Volt olyan hét, amikor az 1 milliárd 482 milliós forgalmat regisztráltak, ami a szokványosnak több mint kétszerese volt. Az állami cég a 670 millió forintba kerülő online sportfogadási termék indulásának csúszásáért egyértelműen a fejlesztőt, az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó Gtech G2-t tette felelőssé. „Az, hogy az alvállalkozóval kötött szerződésben rögzített rendelkezések (pl: kötbér) miként kerülnek végrehajtásra, jelenleg is zajló üzleti tárgyalások témája” – közölte korábban a Szerencsejáték Zrt. Céljuk, hogy hazacsábítsák azokat a fogadókat, akik jelenleg magyarországi engedéllyel nem rendelkező fogadóirodáknál játszanak.

A magyarországi engedéllyel nem rendelkező internetes szerencsejáték-szervezők itteni árbevételére csak becslések vannak, e szerint mintegy 100 milliárd forintra tehető a sportfogadásból, póker- és kaszinójátékokból származó bevétel, adót viszont nem fizetnek.

Rovatok