Index Vakbarát Hírportál

Elindult a Pharmapolis

2012. július 26., csütörtök 07:47

A város, a helyi iparkamara és a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésével, 6 milliárd forintos beruházás eredményeként elkészült a Pharmapolis gyógyszeripari tudományos park Debrecenben - írja a Napi Gazdaság.

Az 50 százalékban az Új Széchenyi terv keretében uniós forrásból finanszírozott beruházás a magyarországi gyógyszeripari kutatás-fejlesztésben érdekelt kis- és középvállalkozásoknak teremt világszínvonalú infrastrukturális hátteret − mondta Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

A 10,5 ezer négyzetméteres, korszerű kutatóbázist a bérlők előzetes igényeihez igazodva alakították ki. Az épületben többek között korszerű kísérleti laboratóriumok, állatház, injekciós gyógyszerformákat fejlesztő laborterület, valamint irodahelyiségek és konferenciatermek kaptak helyet.

A debreceni Pharmapolis 120 kutatónak biztosít munkahelyet. A város 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a parkban. Olyan vállalkozások települnek majd ide, amelyek további vállalkozásokkal, felsőoktatási intézményekkel, akadémiai kutatóintézetekkel együttműködve képesek magas hozzáadott értékű, export- és piacképes új vagy továbbfejlesztett termékek előállítására, technológiák kidolgozására, piacra való bevezetésére.

Rovatok