Index Vakbarát Hírportál

Lazul a multik adóellenőrzése

2012. augusztus 11., szombat 11:40

Januártól megszüntették a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező háromezer adózó kötelező ellenőrzését, ezért az eddigi rendszeres, legalább háromévente elvégzett vizsgálat helyett az adóhatóság csak gyanú, illetve bejelentés alapján kezdi el vizsgálni a multikat. A Magyar Hírlap kérdésére a NAV azt közölte, hogy Magyarországon a legnagyobb adózók jellemzően multinacionális cégek, ezért a most megszüntetett szabályozás gyakorlatilag rájuk vonatkozott.

Az adóhatóság az ide évtől a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózók közül azokat ellenőrzi, amelyeknek adókötelezettség-vizsgálata nem feltétlenül a költségvetési kapcsolatuk volumene alapján szükséges, hanem egyéb kockázati tényezők indokolják - tudta meg a lap.

A Magyar Hírlap azután kereste meg az adóhatóságot, hogy Fekete Balázs, a Magyar Állami Állattenyésztők Szövetségének elnöke azt nyilatkozta az újságnak, hogy a legnagyobb áruházláncok némelyike megköveteli a vágóhídaktól, hogy a beszállított árú egy részét dokumentumok nélkül adják át. Fekete azt is elmondta, hogy a húsiparon belül mindennaposak az illegális, áfa-befizetést mellőző ügyletek. A NAV cáfolja ezeket az állításokat..

Rovatok