Index Vakbarát Hírportál

A kátyú- és a parkolásbiztosítás a sláger

2012. november 7., szerda 12:15

A legnépszerűbb kiegészítő szolgáltatásokra az autósoknak több mint hatoda tart igényt a kötelező biztosítási kampány első öt napjának statisztikája szerint. Még tart a sárga csekk népszerűsége, a negyedéves díjfizetést viszont már felváltotta az éves díjrendezés.

Pár éve még csak az ár számított, idén viszont már a kiegészítő szolgáltatásokra is nagy az igény a kötelező biztosítási kampányban. A két legnépszerűbb kiegészítő terméket, a KÖBE defekt és kátyú biztosítását, valamint a Genertel minicascóját a kiegészítőt vásárló autósok 36-36 százaléka választja, de ezen autósok több mint negyedét a parkolás és vadkár biztosítás is érdekli a Netrisk.hu kötési statisztikája szerint.

Az egykor leggyakoribb negyedéves díjfizetést mára felváltotta az éves egyszeri díjrendezés. Az ügyfelek 73 százaléka ezt a fizetési módot választja, míg a negyedéves számlázás mellett a szerződők húsz, a féléves mellett nyolc százalékuk dönt. A csekk viszont még őrzi első helyét, igaz csökkenő részesedéssel. Az autósok 47 százaléka sárga csekken, 37 százalék viszont már átutalással rendezi a biztosítási díját.

A biztosítási portálon keddig 700 ezer kgfb kalkuláció készült, a díjszámítások adatai szerint azoknál, akik spórolni tudnak az elérhető átlag megtakarítás meghaladja a 15 ezer forintot.

A legtöbb új szerződést a K&H Biztosító kötötte a Netrisken keresztül az első öt napban, a váltók több mint 25 százaléka, vagyis minden negyedik ügyfél ezt a társaságot választotta. Az elért átlagdíj 11 ezer forint alatt maradt. A második a Waberer Hungária 13,7, a harmadik a Genertel 12,2 százalékkal. A Köbe az új szerződések 11,5 százalékát, a Groupama 8,7 százalékát tudhatja a magáénak. Érdekesség, hogy ez utóbbi társaságnál a kötelező éves átlagdíja már a 9 ezer forintot sem éri el.

Rovatok