Index Vakbarát Hírportál

A yorki hercegnő a csőd szélén

2010. augusztus 8., vasárnap 17:31 | aznap frissítve

Majdnem eléri az ötmillió fontot (1,6 milliárd forint) a yorki hercegnő adóssága, ami aggasztja a királyi családot. Tanácsadói szerint a legjobb lenne, ha Sarah Ferguson csődeljárást kezdeményezne önmaga ellen.

A The Sunday Telegraph brit vasárnapi lap online kiadása szerint II. Erzsébet brit uralkodót "mélyen aggasztja" a dolog, mivel középső fia egykori feleségének adóssága kétszerese annak, mint amennyit feltételeztek.

Még a brit miniszterelnököt, David Cameront is tájékoztatták a kérdésről, amit állítólag megvitattak a királynő és a kormányfő heti találkozóinak egyikén. Korábban a királyi család egyetlen tagja ellen sem indítottak csődeljárást, ám most egyre valószínűbb, hogy ez bekövetkezik - írta a vasárnapi konzervatív lap.

András yorki herceg ugyan mentőterven dolgozik, mivel tudja, hogy Fergie el akarja kerülni a csődeljárást. Utóbbi igen kínos lenne a volt férje számára, aki az Egyesült Királyság különleges megbízottja nemzetközi kereskedelmi és fejlesztési ügyekben. Csupán a törlesztendő kamatok hetente több ezer fontra rúgnak, ám a yorki hercegnőnek nincs olyan saját bevétele, amelyből fedezhetné azokat. András herceg a közelmúltban már kifizetett egy nagy adósságot.

Sarah Ferguson vasárnapi közleménye szerint a magánadósságait már mind kifizette, üzleti érdekeltségeinek adósságait kell még rendezni.

A kilencvenes évek közepén a yorki hercegnő egyszer már felhalmozott 4,2 millió fontnyi adósságot, ám akkor egy négy évig tartó amerikai "bevételnövelő" körutat tett - ekkor adták ki például önéletrajzát -, hogy kifizethesse adósságait. Akkoron azonban még csak a 30-as éviben volt, mindenhol tárt karokkal fogadták, mostanra azonban jövedelemszerző képessége megcsappant, ötvenévesen, már egyre kevesebben érdeklődnek iránta.

Rovatok