Index Vakbarát Hírportál

Új hajtás a szállodaipar romjain

2010. szeptember 24., péntek 10:25

Richard Branson 25 hotelből álló szállodaláncot álmodott meg, a magas jövedelműekre hajtanak rá.

Szakmai befektetőkkel társulva 500 millió dollár (105 milliárd forint) befektetésével szállodalánc létrehozására készül a brit Virgin Group Ltd. - jelentette a Bloomberg.

A Richard Branson mágnás kezében lévő társaság a magas jövedelmű, magasan képzett, a városi "kreatív osztályokból" kikerülő vendégekre számít, ennek megfelelően versenytársa lesz például a Hyatt és a Marriott szállodaláncok különböző márkanéven működő hálózatainak - írja a Napi Gazdaság. A tervek szerint egy évtized múlva már 25 hotel tartozik majd a csoporthoz a világ minden táján, az első szállodákat New Yorkban, San Franciscóban, Miamiban, Bostonban és Los Angelesben nyitják meg. Felbátorított bennünket a számos hoteladásvétel, amelyeket az idén ütöttek nyélbe - nyilatkozta Anthony Marino, a vállalkozás vezérigazgatója a hírügynökségnek.

Az elmúlt évhez képest feltámadt a piac, rengeteg olyan ingatlan van, amelyet 2007-ig építettek fel, de a válság miatt nem lehetett kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket. Az amerikai szállodapiac tavaly 30 éves mélypontra zuhant, az idén a 25 legnagyobb részpiacon 73,87 dollárra nőtt az egy szobán elért bevétel a tavalyi 71,08 dollárról.

Rovatok