Index Vakbarát Hírportál

Dallas egyik elővárosa Amerika leggazdagabb települése

2011. január 19., szerda 20:31

Dallas Westlake nevű elővárosa az Egyesült Államok legmódosabb települése, ahol egy háztartás éves bevétele átlagosan 250 ezer dollár (közel 50 és fél millió forint), ami az amerikai középszint ötszöröse - jelentette szerdán a Forbes magazin.

Westlake-ben laknak a Jonas Brothers tini popegyüttes tagjai és a Texas Rangers tulajdonosa, Chuck Greenberg is. A 703 lelket számláló előváros lakója még mások mellett Todd Hamilton golfjátékos és Matthew Rose, a Burlington Northern Santa Fe vasúttársaság vezérigazgatója is.

A lista második helyezettje a Village of Kenilwort nevű chicagói előváros, ahol a családok évi 247 ezer dollárt keresnek, a harmadik pedig Kansas melletti Mission Hills, 243 ezres háztartásonkénti bevétellel.

A gazdag települések a legnagyobb számban a New York állambeli Nassau megyében, Long Islanden koncentrálódtak, ahol Plandome, Hewlett Neck, Plandome Manor és Munsey Park háztartásai egyaránt 234 és 242 ezer dollár közötti jövedelemmel dicsekedhetnek, az amerikai népszámlálási iroda által 2009-ben elvégeztetett felmérés szerint. Abban az évben az amerikai átlag 49 777 dollár volt.

A maga 243 ezres átlagbevételével a negyedik helyre rangsorolt települést csak 39-en lakják: ez egy, a massachusettsi partvidéken található szigeten Popponesset Islanden található. Itt lakik mások mellett lakik Robert Kraft milliárdos, a New England Patriots focicsapat tulajdonosa.

Rovatok