Index Vakbarát Hírportál

20 ezer dolgozót vesz fel a brit Tesco

2012. március 6., kedd 08:08

20 ezer dolgozót vesz fel az Egyesült Királyságban a Tesco annak érdekében, hogy növelje a csúcsidőben dolgozói létszámát, illetve hogy a friss termékek, mint a húsfélék és a pékáruk területén erősítsen.

Hazai piacán erősít a Tesco annak érdekében, hogy megállítsa piaci részesedésének csökkenését, miután az hétéves mélypontra (29,7%-ra) esett az Egyesült Királyságban. Januárban a társaság a piaci várakozásoktól elmaradó bevételről számolt be és a menedzsment közölte, hogy 2013-ra csak minimális profitnövekedéssel számolnak.

Az erős verseny közepette a Tesco a friss termékek piacára fókuszálva próbálja meg a vásárlókat visszacsalogatni. Ennek érdekében pedig most a tervek szerint 20 ezer fővel növelné alkalmazottai számát. A Egyesült Királyságban 290 ezer főt foglalkoztat jelenleg a Tesco, vagyis most közel 7%-os létszámbővítést tervez a vállalat.

Nem a Tesco az egyetlen, amely munkaerőbővítést tervez az Egyesült Királyságban. A Starbucks például 5000 fővel növelné alkalmazottai számát, míg a McDonald's 2500 dolgozót venne fel a közeljövőben az Egyesült Királyságban.

Rovatok