Index Vakbarát Hírportál

Pástétommal fizették ki a dolgozókat

2012. június 29., péntek 13:00

Az újvidéki autóbuszgyár munkásainak nyolchavi fizetéssel tartozik a cég vezetősége, de pénz helyett két zacskó pástétomot és mosóport adtak gyorssegélyként, írja a vajdasági Magyar Szó.

Az egyik helyi rádió beszámolója szerint a segélycsomagokat Miroslav Vasin tartományi munkaügyi miniszter kezdeményezésére osztották ki, mivel a hónapok óta tartó ígérgetések ellenére a bérek fedezetét nem teremtették elő.

A Neobus gyárat egy szaúd-arábiai üzletember vásárolta meg, a magánosítást nemrég az államelnök és a tartományi kormányfő is példaértékűként, a legsikeresebb szerbiai privatizációként emlegette.

Milan Šuštum szakszervezeti vezető szerint a gyárban még csődöt sem hirdethetnek, hiszen a tulajdonos, Alaa Maghrabi Mohammedali szeptemberig az Azúr-parton nyaral. A termelés áll, a munkások hittek mindenkinek, aki termelést, munkát és pénzt ígért, ám most nem kapnak fizetést.

A Neobus tartozása 4,5 millió euró. Az egyik munkás szerint elképzelhető, hogy a társaság kivéreztetését akarják elérni, mert már az önkormányzat sem segít rajtuk. Újvidék tavaly legalább ötven buszt vásárolt, de nem tőlük, pedig a legkedvezőbb ajánlatot tették, olvasható a napilapban.

Rovatok