Index Vakbarát Hírportál

Az ezerarcú Németország - üdülés kedvező áron

2010. március 19., péntek 10:02 | aznap frissítve

A hazánkhoz oly közel fekvő Németország mint turisztikai úticél egyre népszerűbb a magyar utazóközönség körében. Ha Németország kerül szóba, legtöbben az Oktoberfestet, a Neuschwanstein-kastélyt vagy a Brandenburgi-kaput említik. Az ismert helyszíneken és programokon kívül azonban Németország megannyi élményt és látnivalót tartogat. Legyen szó egy a természetben eltöltött hétről, városlátogatásról vagy családi nyaralásról, ez a sokszínű ország mesés várakkal és kastélyokkal, misztikus erdőkkel, csodás hajókirándulásokkal, élményparkokkal, elegáns városok kiemelkedő kulturális ajánlataival, fesztiválokkal és tradíciókkal vár minket – természetesen tárt karokkal, szívélyes vendégszeretettel fűszerezve.

Kedvező ár. Nagyszerű minőség.

Válasszon a németországi szolgáltatók ajánlatai közül német és angol nyelven a www.nemetorszag.travel/specialoffers oldalon, vagy keresse fel utazási irodáját; meglátja, nagyszerű minőségű, érdekes, kalandos, pihentető vagy izgalmas, de legfőképpen kedvező árú ajánlatok várják a sokszínű Németországban! A Stiftung für Zukunftsfragen felmérése szerint ugyanis az utazások alatti átlagkiadásokat tekintve Németország kedvezőbb, mint Svájc, Ausztria, Görögország, Spanyolország, Olaszország vagy Nagy-Britannia. Budapestről a Malév Berlinbe, Stuttgartba, Hamburgba és Frankfurtba (www.malev.hu), a Lufthansa Frankfurtba, Münchenbe, Düsseldorfba (www.lufthansa.hu), a Germanwings Stuttgartba, Hannoverbe és Kölnbe (www.germanwings.com), az EasyJet Berlinbe és Dortmundba (www.easyjet.hu), Düsseldorf Weeze repülőtérre pedig a Wizzair (www.wizzair.hu) kínál kedvező árú repülőjegyeket.

Az OrangeWays kényelmes buszjárataival kedvező áron juthatunk el Drezdába, Berlinbe, Nürnbergbe, Frankfurtba, Düsseldorfba és Kölnbe. A Német Vasúttársaság (Deutsche Bahn) és a MÁV Start is kedvező áron értékesít menetjegyeket számos németországi városba és régióba. Újdonság, hogy a Deutsche Bahn-jegyek már Magyarországon, az Autoclub Travel és a Vista irodáiban is megvásárolhatók.

RUHR.2010 – EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA

A Ruhr-vidék 2010-ben Pécscsel és Isztambullal közösen Európa kulturális fővárosaként – hivatalos nevén "Ruhr.2010, Essen a Ruhr-vidékért" – mutatkozik be. Ezzel először kaphatta meg egy 53 város szövetségéből álló régió – Düsseldorftól mintegy 40 kilométerrel északra – az Európa kulturális fővárosa megtisztelő címet. A több száz kiemelkedő látnivaló és rendezvény lenyűgöző helyszínei meglepően új élményeket tartogatnak. A Ruhr-vidék, amely régen bányáival, kokszolóival és ipari létesítményeivel neves szén- és fémterületnek számított, mára egy összeforrt, kontrasztokban gazdag kulturális metropolis Európa szívében. Ami régen a kemény fizikai munka helyszíneként szolgált, mára kulturális és szabadidős színtérré alakult, mint például az UNESCO-világörökséghez tartozó Zeche Zollverein vagy a renaturált tájegységek, mint a Duisburg Nord park. Ezer ipari műemlék, kétszáz múzeum, száz kulturális központ, 120 színház, száz koncerthelyszín, 250 – sőt a kulturális főváros évében még ennél is több – fesztivál és ünnep: a RUHR.2010 a világ minden részéről várja látogatóit, hogy testközelből is megtapasztalják Európa új kulturális fővárosának életét, amelynek sokszínűségét 170 nemzethez tartozó 5,3 millió lakosa garantálja. Magyarországról utazási irodákkal is eljuthat Európa Kulturális Fővárosába: az Autoclub Travel, a Vista, a Haris Travel, a Proko Travel és az Anga Business Travel kínál szervezett, részben buszos társas-, illetve egyéni utazásokat, amelyek keretében a legfontosabb kulturális látnivalókat ismerhetik meg a résztvevők.

További információ

Bajoroszág – Felüdülés testnek és léleknek

Páratlan természeti szépségek, ellenállhatatlan hegyi tavak és fürdőhelyek, lenyűgöző hegycsúcsok és szelíd lankák csalogatják a szabadidős sportok szerelmeseit vagy a „csak” pihenni vágyó vendégeket a bajor régiókba. Errefelé minden természetimádó számára akad olyan hely, ahol felejthetetlen élményekre tehet szert: a Bajor Erdő Nemzeti Park és az Arberland természetközeli élmények sokaságával kápráztatja el a turistákat. A Berchtesgadener Land területén Németországban egyedülálló alpin nemzeti parkba látogathatunk, a Ruhpolding például igazi kerékpáros paradicsom. Bajorországban a nyár látványos természeti jelenségeket is produkál, amelyeket a szezonális programok tesznek még izgalmassáabbá. A bajor tavak mellett megrendezett virágünnepekre, vagy az Allgäu és a Chiemgau csúcsaira ráadásul vonzó árú csomagajánlatokkal is csábítják a látogatókat.

A tartomány számos kedvezményes ajánlattal készül a nyári szezonra, ezeket a bajor üdülési védjegy, a „Vár a természet” (Lust auf Natur) jelzi. Az idén az üdülés áll a középpontban, legyen szó akár tiszta vizű tavakról, csodálatos hegyekről vagy sűrű rengetegekről. Az ősi hagyományok tisztelete, a mindennapi élet és a bajor konyhaművészet még feledhetetlenebbé teszik az utazást.

A Bajorországba látogatók számos csodás város közül választhatnak. München, a tartomány fővárosa a hagyományos és modern építészet gazdag tárházával ejti rabul vendégeit. A város szíve és központja a Marienplatz, amelynek elmaradhatatlan „tartozéka” a városháza ismert harangjátéka. A Frauenkirche és a rezidencia, valamint a Nymphenburg-kastély szintén az óváros vonzó látványosságai közé tartoznak. Bamberg és Regensburg városát az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Páratlan építészetük és kultúrájuk, valamint a híres würzburgi rezidencia még inkább öregbíti Bajorország hírnevét és elbűvöli a művészetek rajongóit. Bajorországban azonban nemcsak a városokban hódolhatunk a művészetnek és a kultúrának: lépten-nyomon pompás kastélyok, barokk templomok, középkori kolostorok és monumentális várak várják a látogatókat. Világhírű a Neuschwanstein-kastély, Wies rokokó temploma vagy a Benediktbeuren-kolostor – csak néhány példa a sok közül. Bajorország több mint százezer építészeti emlékkel és több mint 1200 múzeummal, illetve gyűjteménnyel dicsekedhet. A tartomány gazdag múltját Bajorország-szerte történelmi ünnepi játékok idézik fel. Kihagyhatatlan látványosság a „landshuti menyegző” és a világhírű oberammergaui passiójátékok.

További információ

További információk Németországról: www.nemetorszag.travel

Rovatok