Index Vakbarát Hírportál

Vannak-e gentlemanek Magyarországon?

2011. június 10., péntek 14:45 | aznap frissítve

A Gentleman Magazine szerint vannak, méghozzá sokkal többen, mint az elsőre gondolnánk. Csak kutatni kell egy kicsit…

Vannak-e gentlemanek Magyarországon? Ezzel a máig sok vitát kiváltó kérdéssel indult el a Gentleman Magazine nagyjából másfél évvel ezelőtt. A magazin a tavalyi nyári lapszámtól eljutott az idei nyári lapszámig, ami negyedéves megjelenés esetén az 5., de a vita nem állt le. Akadtak, akik már az első pillanatban azt mondták, hogy kis hazánkban egyetlen úriember sincsen, szerény kivételként kezelve – természetesen – önmagukat. A magazinnak azért is sikerült rácáfolni a legpesszimistább véleményekre.

Olyan embereket sikerült a nagy interjúkban bemutatni, akik igen is gentlemanek – utólag a hitetlen Tamások is elismerték ezt. A Gentleman Magazine olvasói közelebbről is megismerhettek néhány klasszikus úriembert, mint például a műkereskedő Polgár Árpádot, az amerikai millárdos Pákh Imrét, a bankár és műgyűjtő Kovács Gábort, vagy a magyar és a nemzetközi vadászélet nagy doyenjét, Hídvégi Bélát.

Igazi gentleman példaképek ők, amint a többi gentleman karakter képviselői is: Ottmar Michl (Uniqa, vezérigazgató), Csupó Gábor (rajzfilmes), Szőnyi Ferenc (ultratriatlon világbajnok), Baráti Kristóf (hegedűművész), Novák Péter (művész), Kemény Dénes (háromszoros olimpiai bajnok vízilabda szövetségi kapitány), Tárnok Zsolt (autó designer), Andrew G. Vajna (filmproducer), Kovács Ákos (zenész, zeneszerző), Erőss Zsolt (hegymászó), Becsei Áron (órakészítő), Kürti Sándor (a Kür Zrt. elnöke), Havasi Balázs (zongoraművész), Szabó Győző (színművész), Rátai Dániel (feltaláló).

Sőt, a Gentleman Magazine gyakorlatilag százasával mutatta be a gentlemaneket. TOP 100 rovatában a száz legnagyobb ár bevételű magyarországi cég első számú vezetőjét, száz borászt, ügyvédet és innovátort megismertetett az olvasókkal.

Az interjúk alanyainak és a TOP 100 rovat témáinak válogatása is mutatja, hogy a gentlemant nem elsősorban a gazdagság, és nem a külső megjelenés teszi. Egy igazi úriember mindenekelőtt nyitott a világra, türelmes, szerény, művelt és tájékozott, tisztelettel fordul embertársai és környezete felé, illedelmes. Jó, persze nem árt, ha viselkedése mellett a megjelenése is stílusos, és a nyugodt élethez szükséges pénzzel is rendelkezik.

Nos, ilyen úriembereknek és az ilyen úriemberekké fejlődni szándékozó uraknak szól a Gentleman Magazine, amely az első pillanattól szem előtt tartja hármas jelszavát.: minőség, esztétikum, eredetiség. Mert ez a három szó nem csak a magazint, hanem a gentlemanek életét is meghatározza. Éppen ezért a magazint kiadó Generál Média Kft., a Magyarországon kapható leg magasabb színvonalú, lap mellé kínált ingyenes ajándékként megjelenteti a Gentleman Codex sorozatot is, melynek első – ILLEM– és második – GOLF – kötete már az olvasóknál van. A harmadik – YACHT – pedig az idei nyári lapszám kíséretében érkezik.

A rövidesen megjelenő nyári Gentleman Magazine továbbra is sikeresen böngészett a magyar úriemberek között. Nagy interjúi között szerepel Zorán Sztevánovity, akit vélhetően nem kell bemutatni, Bojár Gábor, a világhírű szoftverfejlesztő cég, a Graphisoft atyja, Geszti Péter, az abszolút kreatív ember, Fa Nándor, a legendás hajós, és Mát Bence, a világ legjobb természetfotósa.

Még mondja valaki ezek után, hogy nincsenek Magyarországon gentlemanek...

A SÁRVÁRI VIDEÓ LINKJE A GENTLEMAN.HU-N

Rovatok