Index Vakbarát Hírportál

Éjszakai fürdőzés a Rudas Fürdőben

2012. szeptember 26., szerda 12:55 | tizenegy éve frissítve

A Rudas Fürdő a XV. században a török uralom idején épült. A gőz részlegen továbbra is átélhető a régi hagyományok szerinti fürdőzés, azaz a férfiak és a nők hétköznapokon külön, kötényben fürdőznek. Férfi és női napok vehetőek igénybe. Közös fürdőzésre csak hétvégeken nyílik lehetőség.

A Rudas fürdő egyedülálló a budapesti fürdők között abban, hogy pénteken és szombaton éjszaka is nyitva tart. Családias hangulatban várja azokat a vendégeket, aki a hétköznap gondjait nem egy fergeteges buliban tombolva, hanem a forró termálvízben ücsörögve szeretnék elfelejteni. Kipróbálhatóak az egyedülállóan magas hőfokú medencék! A termál részen 42 Celsius-fokos medence található. Az uszodában pedig 29 Celsius-fokos vízben lehet úszni a hosszokat.

Az épületegyüttes a Duna part világörökségi helyszínné nyilvánított részén áll, Budapest arculatának egyik meghatározó eleme. A fürdő Budapest négy, eredeti török fürdőjének egyike, jelen állapotában elhanyagolt, városképi szerepét nem tölti be, ezen kíván változtatni a jelenlegi rekonstrukció. A külseje visszanyeri a régi fényét, míg az belseje az uszoda és a gőz részlegek átjárhatóságával, új büfével, új világítással komfortosabbá válik.

A felújítás teljes időtartama alatt a fürdő zavartalanul üzemel.

További információk: www.rudasfürdő.hu

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

A XV. században a török uralom idején alakult ki a mai fürdő központja, a törökfürdő. Tehát a jelenleg is működő Rudas fürdő már több mint 500 éves. A fürdő kupoláját 8 oszlop tartja, amelyből ez egyik zöld színű, ezért Zöldoszlopos fürdőnek is nevezték. A termálfürdőt 1936-tól kizárólag férfiak látogathatták, de a 2005-ben befejezett felújítás óta erre már a hölgyeknek is lehetőségük nyílik a keddi és a hétvégi társas napokon. Pénteken és szombaton pedig hajnalig tart a társas éjszakai fürdőzés. Az uszoda vízhőfoka egyedülállóan magas, 29 °C–os. Érdekességként említhető még, hogy több generációra visszavezetve, a törzsvendégek közül nem ismerünk olyat, aki bármilyen rákos megbetegedésben szenvedett volna. A Juventus forrás vizéről állítják, hogy nemi- és étvágyfokozó.

Újdonságok!

Kedvezményes délelőtti - 9:00-12:00 óra közötti – szolgáltatások; aroma és vizes masszírozás, termál belépőjegy, felnőtt, gyermek és nyugdíjas uszoda belépőjegy.

Javallatok: mozgásszervi panaszok, kopásos jellegű gerinc és ízületi betegségek, gyulladások, porckorongsérv, idegfájdalmak esetén.

Tudta-e?

- A Rudas fürdőben a hat termál medencén kívül gőzkamrák, uszoda, szauna és masszázs is igénybe vehető.

- Az Ivócsarnok forrásainak vize ivókúra formájában gyomor- és bélhurut ellen hatásosak. (Az ivókút hétvégén nem üzemel).

Információ:

1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Telefon:06-1/356-1322

Rovatok