Index Vakbarát Hírportál

Rendszermedicina: néhány perc helyett több óra személyes orvosi figyelem

2012. november 29., csütörtök 09:00 | aznap frissítve

Egy magyar háziorvosi rendelésen átlagosan 5-6 perc jut egy-egy páciensre, a szakorvos pedig elsősorban saját részterületére koncentrál. A bonyolultabb esetekben ez természetesen nem elegendő a megfelelő diagnózis és kezelés megtalálására.

Hazánkban a Quintess Egészségközpont vezette be az egész szervezetet egységben kezelő rendszerszemléletű orvoslást, ahol a folyamatot vezető orvos, a diagnózis és a terápia kialakítása során, minimum 4 óra személyes orvosi figyelmet fordít a páciensre. A tisztázatlan eredetű tünetek, illetve a többszörös krónikus problémák esetében ez a megközelítés vezethet a gondok valódi okainak, gyökerének a feltárásához és megoldásához.

Ilyen komplex egészségi problémának számítanak például a szív-és érrendszeri betegségek, a tartós emésztési, légúti, ízületi panaszok, a fáradékonyság, az allergia, és a gyakran kontrollálhatatlan hízás vagy fogyás.

A rendszermedicina szemléletmód

Egy bűncselekmény felderítésénél, ahhoz, hogy nagy bizonyossággal megtaláljuk a tettest, figyelembe kell vennünk az összes gyanúsítottat, a bűnjeleket és az indítékokat. Az orvosok sajnos ezt az alapos nyomozást nem mindig tudják elvégezni. Gyakran kénytelenek megállni az első „gyanúsítottnál”, ami az útjukba kerül, aztán gyorsan felírnak egy gyógyszert. Azok viszont, akik számba veszik az összes árulkodó jelet és a bizonyítékokat, eljuthatnak a minket gyötrő betegségek valódi „felbujtóihoz”. (Dr. Filippo Ongaro, a Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatója)

Mit nyújt Önnek a rendszermedicina?

A Quintess Egészségközpont által kialakított folyamatot az alábbiak jellemzik:

35 % őszi rendszermedicina kedvezmény a diagnosztikai csomagból

A Quintess Egészségközpont rendszermedicina diagnosztikai csomagját december 15-ig 35 % kedvezménnyel veheti igénybe! Az őszi kedvezmény az alábbi elemekből áll:

További információ: www.rendszermedicina.hu

Rovatok