Index Vakbarát Hírportál

Advent másképp: Ünnep a Bazilikánál

2012. december 10., hétfő 14:57 | tizenegy éve frissítve

Ezen a télen is különleges hangulatban választhatunk ajándékokat szeretteinknek karácsonyra, ha decemberben ellátogatunk a Bazilikánál megrendezésre kerülő Adventi Ünnepre.

Budapest legszebb arcát talán az adventi időszakban mutatja, hiszen a karácsonyi készülődés áthatja az egész várost és lakóit. Az utcák és a házak ünnepi díszbe borulnak, forralt bor illata érződik, kézműves árusok kínálják portékáikat, és ha szerencsések vagyunk, esténként hóesésben is sétálhatunk.

A Bazilikánál a tavalyi évhez hasonlóan idén is felépül egy különleges vásár, ahol mindezt egy helyen megtaláljuk. A gyerekeket ingyenes korcsolyapálya és hétvégenként ingyenes korcsolya oktatás fogja várni. December 2-től minden este zene kíséretében különféle karácsonyi motívumokkal festik meg a Bazilikát, egyedi és felejthetetlen vizuális élményt nyújtva az odalátogatóknak.

 bazilika adventi vásár 03 

December 14-16. között gourmet hétvégével készülnek a szervezők, ahol sztár chéfek mutatják be a számukra legkedvesebb karácsonyi ételeket. Így Bereznay Tamás, Horváth Eszter vagy Havas Dóra receptjeivel felvértezve vághat neki a kilátogató a karácsonyi gasztronómiai hullámvasútnak.

A szokásosnak mondható forró csokoládé vagy tea mellett idén a megvásárolt forralt bor bögréjén olvashatjuk a VinCE Magazin versenyén győztes forralt bor receptjét is.

A vásár kiemelten család- és gyermekbarát. Kürtöskalács- és zsonglőrtanoda várja az apróságokat, míg a szülők a hazai népművészet jeles képviselőinek portékái között válogathatnak. Ha valaki éhes, semmi esetre sem marad éhes, hiszen nyárson sült malactól a kenyérlángoson át széles gasztronómiai spektrumot végigkóstolhatunk a Szent István téren. Különleges élményt nyújt a fagylalt és kolbász házasságának terméke, a KolbICE, mely itt mutatkozott be.

Emellett megcsodálhatjuk Szőke Gábor Miklós fából készült fenyőfáit, vagy a 2000 db energiatakarékos izzót, mely a középen elhelyezett fenyőfát díszíti.

Vásárlás, bóklászás közben utcazenészek és mutatványosok sürögnek-forognak majd a téren a kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Akár romantikus séta úti célja lesz a Bazilika, akár a "még három ajándékot meg kell vennem" tudattal látogatjuk meg az Adventi Ünnepet, szinte kizárt, hogy csalódjunk.

Részletes programok a www.adventiunnep.hu weboldalon találhatóak.

Rovatok