Index Vakbarát Hírportál

A biztos jövő érdekében

2013. január 17., csütörtök 12:28 | aznap frissítve

A köz- és felsőoktatási törvény folyamatos változtatásai miatt 2013 januárjától a legtöbb bölcsészettudományi és társadalomtudományi szakon alapkövetelmény az emelt szintű érettségi, amely hiányában nem is lehet jelentkezni a felsőoktatás ezen szakjaira.

A piacképes diploma, a sikeres álláskeresés biztos záloga, ha ember olyan felsőoktatási intézményt választ, ahol nemcsak magasan kvalifikált tanárok, az elméletet mindig gyakorlattal kiegészített oktatás van, hanem már a kezdeti időszakban is kölcsönös párbeszéd és konzultációk vannak az intézmény leendő hallgatói és oktatói között.

Ennek jegyében a Zsigmond Király Főiskola – az aktuális követelményeknek megfelelően – érettségi előkészítő tanfolyamokat indít történelem, matematika tárgyakból, angol illetve német nyelveken középiskolásoknak és korábban érettségizetteknek egyaránt.

Az előkészítő tanfolyamon részt vevők célirányos felkészüléssel, így stabil tudással a birtokukban vághatnak neki a májusi vizsgáknak, ami nemcsak ismeretgazdagságot, hanem magabiztosságot is kölcsönöz.

Az előkészítő tanfolyam rendkívül jó lehetőség arra is, hogy a felsőoktatási intézménybe ellátogatva leendő oktatóikkal és csoporttársaikkal megismerkedhessenek az érdeklődők, ezzel közelebb kerülve a várva várt „fősulis évekhez”.

„A számok tükrében kijelenthetjük (97%-os elhelyezkedési arány 3 hónapon belül ZsKF-es diplomával), hogy az óbudai campuson megszerzett elméleti és gyakorlati tudás hosszú távon is a tudásközpontban lévők érdekét szolgálja, s egy ilyen „csapathoz” idejekorán érdemes, javasolt csatlakozni” – mondta el kérdésünkre dr. Kabai Imre a ZsKF kutatási igazgatója.

Az előkészítőn részt vevő hallgatók számára, amennyiben a ZsKF-et választják képzésük helyszínéül, az első tanulmányi évben a tandíj összegéből a tanfolyam díja jóváírásra, ezzel is támogatva a számos ösztöndíj- és mentorprogram mellett a Zsigmondosokat.

A Zsigmond Király Főiskola hallgatói számára – az oktatáson túl – számos egyéb módon kívánja szavatolni a biztonságot, stabilitást, amelyre a rohamosan változó gazdaságban és a felsőoktatási rendszerben egyre nagyobb szükség van. Erre jó példa, hogy immáron ötödik éve nem emelkednek az a tandíjak, legyen szó nappali vagy levelező tagozatos, alap/mesterszakos hallgatóról.

Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok február 14-től indulnak, kis csoportokban, külön a középiskolások, és külön a normál érettségivel rendelkezők részére.

Ha többet szeretne tudni, látogasson el nyílt napjainkra! A továbbtanulásról, felkészítő tanfolyamokkal és nyílt napokkal kapcsolatban bővebb információért kattintson a www.zskf.hu oldalra.

Rovatok