Index Vakbarát Hírportál

Az ABBA újraéled, Mick Hucknall pedig soult nyom az Arénában

2013. február 25., hétfő 10:10 | aznap frissítve

Már csak néhányat kell aludni, és végérvényesen beköszönt a tavasz, legalábbis a naptárt tekintve. Bár az igazán kirándulós időjárás valószínűleg még pár hétig várat magára, nyugodtan elkezdhetjük tervezni az elkövetkezendő időszak szabadtéri programjait. A tavasz gigantikus kiállításokat és ütős koncerteket hoz: a BudapestArénában a konyha, a kert, az ABBA és Mick Hucknall lesz terítéken.

A BudapestAréna márciusban nem csak a kerti teendők tökéletes abszolválásához, hanem főzőtudományunk felturbózásához is remek tippekkel szolgál két nagyszabású kiállítás keretében, de a világsztárok és a néptánc sem fog hiányozni a repertoárból.

Konyhaőrültek, figyelem!

Tavasszal nem csak a felújítással, hanem az ételekkel is szívesebben kísérletezünk: mindenki tudja, hogy az igazán jó házibulik a konyhában kezdődnek, de ez a családi élet egyik legfontosabb színtere is. Március első hétvégéjén (március 1-től 3-ig) a BudapestAréna ad otthont Magyarország egyetlen tematikus konyhakiállításának, ahol elsőként találkozhatunk a legújabb konyhabútor-kollekciókkal, a konyhai felszerelések és alapanyagok mellett pedig főzőiskolák és -tanfolyamok is várják a látogatókat. A gasztroszínpadon az ország legjobb és legismertebb séfjei váltják egymást, így többek közt a tavalyi év cukrásza, Balaton Brigitta, Pesti István és Kovács Lázár is megmutatja, mivel – és nem utolsósorban hogyan – kápráztassuk el szeretteinket. A látogatók között ráadásul egy 2,5 millió Ft értékű Nolte konyhabútort is kisorsolnak.

Ha tavasz, akkor kert

Mostanra feltehetően már mindenkinek elege van a hidegből és a kabátból, a napsütéses órák számának növekedésével pedig egyre többet játszunk a gondolattal, hogy vajon az első adandó alkalommal milyen növényekkel dobjuk fel kertünket, vagy éppen az erkélyt. A BudapestAréna most már évek óta nagyszabású kiállítással segít ráhangolódni a jó időre: az idén hetedik alkalommal, március 22. és 24. között megrendezett Gardenexpo ezúttal is a kerti bútoroktól kezdve a kültéri világításon át a szerszámokig kínál szezonális újdonságokat. Nagy kertje van, de még nem tudja, hogyan ültesse be? Szeretne meghitt hangulatot varázsolni a teraszára, vagy egyszerűen csak inspirációt keres? A BudapestArénában sorakozó lenyűgöző bemutatókertek és a kiállításon prezentált vadonatúj megoldások garantáltan segítenek a döntésben.

Hamisítatlan ABBA-fíling

A BudapestAréna persze nem lenne BudapestAréna igazi világsztárok nélkül, akik közül a tavasz első hónapjára is jut néhány igazán meggyőző név. Kezdetnek a világ zenei életére feloszlása óta is intenzív hatást gyakorló együttes, az ABBA legnagyobb slágerei szólalnak meg az ABBA – The Show című koncert keretében. Bár a tribute-jellegű előadásokban ott rejlik a csalódás lehetősége, a Waterloo zenekar alapítói, Camilla Dahlin és Katja Nord nem bíznak semmit a véletlenre. A március 7-i előadás közreműködői között ott találjuk a legendás együttes eredeti zenészeit, Ulf Anderssont és Mats Ronandert is, akik a National Symphony Orchestra of Londonnal egészülnek ki. Az ABBA eredeti fellépőruháinak pontos másait felvonultató gigashow sikerét előrejelzi, hogy eddig 33 országban több mint kétmillióan látták, és itthon is több alkalommal teltház lett a vége.

A Simply Red énekese szólóban tér vissza

A Simply Red zenekar már szintén nem aktív, ám énekesük, a vörös hajú és ezer közül is felismerhető hangú Mick Hucknall korántsem vonult vissza. Egykori bandája a kilencvenes években élte fénykorát, amikor is olyan sikerdalokkal másztak bele a fülünkbe, mint például a Stars, a Something Got Me Started vagy az If You Don't Know Me By Now. A különösen jól sikerült feldolgozásairól és átiratairól híres énekes ezúttal nemrég megjelent, American Soul című albumát mutatja be első szólóturnéján, március 25-én este a BudapestArénában. Bevallása szerint régi vágyát valósította meg azzal, hogy egy lemezen rögzítette azokat a kedvenceit, amelyek eddigi élete során inspirálták. Azt már előre borítékolhatjuk, hogy egy igazán különleges atmoszférájú, megismételhetetlen élményben lesz része annak, aki jegyet vált a zseniális énekes koncertjére.

Rúgja ki a ház oldalát!

A kinti és benti élvezetek és a világslágerek után nem maradhat ki a táncimádat sem, jelen esetben a néptáncé. 30-31-én a XXXII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár zárja a márciust, ahol a húsvét és a szlovákiai magyar hagyományok kerülnek középpontba. Az eseményen a nemrég meglepő sikereket produkált Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyzői is fellépnek, emellett olyan hagyományos programokkal is találkozhatunk, mint például az Ínyenc táncház, a Néptánc Gála, a mesterségbemutatók vagy éppen a folk-kocsma.

Rovatok