Index Vakbarát Hírportál

Megnyílt A Terasz – a Day Club

2013. augusztus 12., hétfő 14:11 | tíz éve frissítve

Végre van hova menekülni a hőségben a betonrengetegből, ugyanis a Tabán tetején, nemrég nyílt meg Budapest új nappali és esti szórakozóhelye A Terasz, mely a strand-sport-lounge bár koncepcióra épül.

Hazánkban egyre népszerűbb a fiatalok körében a nappali szórakozás, melyre egészen újszerű lehetőséget kínál az  Oxygen Wellness Központ tetején található Day Club – A Terasz. Határainkon túl, már nagy hagyománnyal rendelkeznek a hasonló szórakozóhelyek, egyre népszerűbbek a rooftop partik szerte a világon. Számtalan példát találunk erre Amerikában, Ibizán de akár Barcelonában is, a nyár már elképzelhetetlen lenne ezek nélkül a klubok nélkül.

A Vinopolis álmodta meg, a saját éttermük, és egyúttal a város fölé is ezt a remek adottságokkal rendelkező helyet, jakuzzikkal, füvesített napozóval - „beach” hangulattal a város szívében. A hűsölni vágyóknak a finom jeges koktélok mellett két hatalmas jakuzzi nyújt felüdülést a hőségben. Napfürdőzésre remekül használhatóak a fehér vászonkanapék, és a kényelmes babzsákok, melyeket a gyerekek is kifejezetten szeretnek.

Aki nem csak ejtőzni jön ide, hanem mozgásra is vágyik, annak kitűnő lehetőség a szabadtéri BossaBall pálya, ami némi oktatás után már bárki által használható.  A hely, bár a nagyon elegáns Oxygen Wellness tetején található, még is laza, fesztelen hangulatú akár rövidnadrágos és tűsarokmentes. Mindemellett középkategóriás árakon olthatjuk szomjunkat vagy akár a'la cart étkezhetünk.  Összességében remek színtér egy tömegmentes strandos nap eltöltésére, ráadásul vasárnaptól csütörtökig teljesen ingyenes. A pihenés közben megéhező vendégeket a Vinopolis étterem konyhája szolgálja ki, az étlapon az kifinomultabb ételek mellet megtalálhatók a saláták, a „sláger” sült hekk és a ház óriás hamburgere is, persze ezek kényelmesen asztalnál ülve is elfogyaszthatók, mellé akár alkoholos vagy alkoholmentes koktélokat, limonádét is kérhetünk, vagy a ház széles borkínálatából választhatjuk ki mostanában rendkívül népszerű fröccsnek valót is. Divatba jött ismét a szüleink, nagyszüleink által kedvelt fröccsözés, vagyis a bor- szódával, jéghidegen! Minden szerdán FröccsSzerda, amikor is egy ismert pincészet legfinomabb boraiból lehet válogatni, ráadásul akciós árakon.

A délutáni órákban a lounge bar jelleg érvényesül, megtelnek az asztalok és a hideg koktél és finom étel mellé, már zenei aláfestés is dukál, a mostanában divatos   nu-disco, deep-house, house, és underground ütemeket ismert és kedvelt hazai DJ-k prezentálják. Szombatonként SaturDay Club amikor már koradélután kezdődhet az önfeledt nappali szórakozás. A megközelítés a Ferenciek terétől egyszerű és gyors, az autósok részére pedig a parkolóházban kényelmes parkolási lehetőség is van.

Ott jártunkkor hekket ettünk, melyet ropogós házi kenyérrel és kovászos uborkával tálaltak. Nem csalódtunk. Ha szereted a kivételes panorámát, mely Budapest esti fényeiben még különlegesebb, ha fontos, hogy egy igazán laza helyen minőségi borokból kapd a rosé fröccsöd, akkor ez a Te helyed.

Rovatok