Index Vakbarát Hírportál

Képeket a magasba!

2013. október 4., péntek 08:30 | aznap frissítve

Különleges megoldással végre igazán az egekben érezhetjük magunkat.

Ki ne választott még, vagy ki ne szeretett volna választani romantikus hangulatában csillagot az éjszakai égboltot kémlelve? Egy egyedi fejlesztésnek köszönhetően az ábrándozásokon túl ma már akár szó szerint is az egekben érezhetjük magunkat: Telekom segítségével, egy futurisztikus repülő nyomtatóval egyenesen Budapest esti égboltjára nyomtathatjuk saját érzéseinket kifejező fotókat, vagy üzeneteinket. Így garantáltan emlékezetes módon mondhatjuk el mindenkinek, mit érzünk.

Az érzelmek kifejezése legtöbbünknél nem tartozik a legkedveltebb dolgaink közé. Pedig mindenkivel megesik néha, hogy örömében legszívesebben „agyon” ölelgetné, akit csak ér, hogy másnak is jusson a boldogságából. De vajon miért tartjuk magunkban, amit érzünk, ha annyira kikívánkozik? Az új, igazi újdonságnak számító innovatív megoldás, a virtuális Égi Galéria választ kínál minderre: először nyílik lehetőségünk arra, hogy minden eddiginél látványosabb, mégis kényelmes módon megosszuk másokkal érzéseinket.

A meghökkentő repülőnyomtató segítségével az éjszakai égre „posztolhatjuk” a legemlékezetesebb élményeinket megörökítő fotókat – de csak egy hétig, úgyhogy nem árt sietni!

Az egyedülálló találmány egy speciális helikopter (hexacopter) tudását hozza össze a LED-technológiával, és a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb, 4G mobilinternet képességeivel. A nyomtató által repülés közben az égre festett, részleteiben kirajzolódó képeket egy hosszú záridejű kamera teszi láthatóvá és örökíti meg az utókornak, és persze a többi kíváncsiskodónak. Utóbbiak a kütyüt több helyszínen, akció közben saját szemükkel is megnézhetik – csillagnézés helyett vagy azzal kombinálva, tetszés szerint. Sőt saját felvételeket is készíthetnek a nyomtatott képekről.

A sosem látott magaslatokat megjárt fotók az Égi Galéria Facebook alkalmazásában gyűlnek, hogy fölöttük elrévedezve a jövőben bárki bármikor átélhesse velünk mindazt, ami szerintünk arra érdemes.

A Telekom által elindított egyedülálló projekt igazi lényege mindössze ennyi: minden érzés megérdemli, hogy különleges módon megosszuk másokkal.

Bővebb információ az www.egigaleria.hu oldalon található.

Rovatok