Index Vakbarát Hírportál

Balatoni pihenés Advent idején is!

2013. november 27., szerda 16:14 | tíz éve frissítve

A téli ünnepek nem csak az otthonokban, de a balatoni települések utcáin, terein, és természetesen a szálláshelyeken is megelevenednek - gazdag adventi, karácsonyi és szilveszteri programokat kínálva.

A Balatonra most? A válaszunk: igen! Ugyan az ősz varázslatos színei már megfakultak, és a melengető napsütésben tett sétákról is le kell mondanunk, de kipihenhetjük magunkat a gyógyhelyeken és az ünnepre készülő balatoni településeken. A fürdőkben kényeztethetjük magunkat, a pincék mélyén megkóstolhatjuk a 2013-as évjárat friss, ropogós borait, és a családi programokról sem kell lemondanunk a téli Balatonon!

Az adventi ünnepkörhöz kapcsolódóan a régió településének többségén bekapcsolódhatunk az adventi vásárok illatos forgatagába, részt vehetünk a vasárnapi gyertyagyújtásokon és betlehemállításon is. Húzzunk meleg cipőt és ne hagyjuk ki ezeket a jó hangulatú hagyományőrző rendezvényeket!

Advent idején Siófokon a megszépült Fő téren kialakított hangulatos Adventi udvarban várják a szeretteiknek ajándékokat keresőket.

Balatonfüreden a Gyógy tér közelében felállított pódiumra különféle zenekarok, mesemondók, kántálók, tűzzsonglőrök és betlehemesek érkeznek vendégségbe, a közeli Vaszary Villa pedig kézműves foglalkozásokkal várja a gyerekeket.

Keszthelyen az ünneplőbe öltözött belvárost adventi vásározók töltik meg, a sétálóutcában betlehemet állítanak.

Nagyvázsonyban az idén is áll az életnagyságú szalmabábfigurákkal felállított betlehem, amely mellett a látogatókat egy pohár teával, illetve forralt borral vendégelik meg a házigazda vázsonyiak.

A balatongyöröki Adventi Forgatagban bátran válogathatunk ajándéknak valót, a plüssmackó kiállítás pedig különleges élményt kínál.

Az év utolsó hónapja az ünnepre való készülődés jegyében zajlik Balatonalmádiban is. Karácsonyi műsorokkal, forralt borral, adventi finomságokkal és hangulattal várnak mindenkit.

Gyenesdiáson gesztenyét sütnek és mézeskalács házikó versenyt tartanak advent alkalmából. A kétnapos programot karácsonyi kézműves vásár kíséri.

És végül hazánk egyik legnagyobb betleheme, a vörsi betlehem idén is várja látogatót a kis falu templomában.

Jó tudni!

Programajánló:

www.kulturkozpont-siofok.hu

www.furedkult.hu

www.balatonszinhaz.hu

www.nagyvazsony.hu

www.balatongyorok.hu

www.balaton-almadi.hu

www.gyenesdias.info.hu

www.vorsibetlehem.hu

Télvíz idején is megér egy utat a Balaton és környéke. Érdemes utánajárni a kínálatnak, hiszen a régió nívós szállodái, hangulatos vidéki szálláshelyei kedvezményekkel, szezonális ajánlatokkal várják vendégeiket.

Üdülési ajánlatok, ízelítő a fürdőhelyekről és bővebb információ az aktuális rendezvényekről a 

www.itthon.hu/balaton weboldalon, valamint a www.itthonabalatonon.blog.hu blogon érhető el.

Rovatok