Index Vakbarát Hírportál

Tegyen egy igazán értékes gesztust!

2014. április 9., szerda 16:25 | tíz éve frissítve

Ön hogyan döntene: kapjanak vagy ne kapjanak adományt a családjukat vesztett gyerekek, ha ez önnek semmibe nem kerül?

Biztosan eszébe jutott már, milyen jó volna pénzt adni egy olyan szervezetnek, amely nemes és hasznos célt szolgál. Ám sokakhoz hasonlóan talán ön is úgy gondolta, hogy az adományozás „luxusát” még nem engedheti meg magának. Igaz ugyan, hogy a civil szervezetek számára csak a rendszeres adományok teremthetik meg a biztos működés alapját, de már egy fillér pluszkiadás nélkül is nyújthat értékes támogatást!

Nagyon jó érzés tudni azt, hogy az ember hozzájárult egy fontos cél megvalósításához, például ahhoz, hogy a családjukat vesztett gyerekek újból szerető otthonra találjanak. Ezt az érzést te ön is átélheti, ha fizet személyi jövedelemadót, hiszen adója 1%-áról ön határozhatja meg, hogy melyik civil szervezet kapja meg.

Az adóbevallás dokumentumaival együtt kap két rendelkező nyilatkozatot, melyek közül az egyik egy civil szervezet támogatására szolgál. A rendelkező nyilatkozatba írja be a kiválasztott szervezet adószámát; az SOS Gyermekfalu esetében ez 18258772-1-43. Az előre kitöltött nyilatkozatot a www.sos.hu oldalról is kinyomtathatja. A rendelkező nyilatkozatot tegye be egy borítékba, amelyre ráírta a szükséges adatokat. A borítékot ragassza le, és írja alá úgy, hogy szignó a ragasztáson átnyúljon. Ennyi az egész!

Biztosan hallott róla, hogy a közelmúltban botrány tört ki, mert bizonyos civil szervezetekről kiderült, nem megfelelően költik el a gyűjtött pénzt. Az ilyesmi rettenetesen sokat árt a tisztességes szervezeteknek, mert az emberek bizalma megrendül az adományozás értelmében. Mindig olyan szervezetet támogasson, amelyről biztosan tudja, hogy jó célra fordítja a pénzét! Az SOS Gyermekfalu Etikus adománygyűjtő szervezet, átlátható, ellenőrizhető módon költ el minden forintot. Itt az adó 1%-ából befolyt pénz igazán jó helyre kerül: többek között ennivaló, gyerekruha, iskolaszer lesz belőle, hogy a családjukat vesztett gyerekek visszakaphassák az otthont, a biztonságot, a szeretetet; a gyermekhez méltó gyermekkort. Nézze meg a cikk alatt elindítható videót! Főszereplője, Zsolti jelenleg is a battonyai gyermekfaluban él. Sok-sok társa van: ma Magyarországon mintegy négyszáz gyermek nevelkedik az SOS Gyermekfalu gondoskodásában. Ugye ön szerint is megérdemlik azt a fél percet, amíg beírja az SOS adószámát a rendelkező nyilatkozatba?

Rovatok