Index Vakbarát Hírportál

Ahol nem kell várni az MR-vizsgálatra

2014. június 27., péntek 15:00 | aznap frissítve

Az ország legmodernebb magán MR, mammográfia, röntgen és ultrahang diagnosztikai központját nyitotta meg a Diagnoscan Magyarország Kft. Budapesten a Szabadság téri Bank Center irodaházban.

A csúcstechnológiát képviselő MR-berendezésünk kivizsgálásokra éppúgy alkalmas, mint szűrővizsgálatokra. Pácienseinket térítéses ellátás keretében egy-három munkanapon belül fogadjuk – ígéri dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója. Nemcsak az MR-berendezés prémium kategóriás, hanem a páciensek komfort érzetét szolgáló kényelmi funkciók is: az MR-készülék vizsgálótere nagyobb az átlagosnál, változtatható a vizsgálati pozíció, emellett a páciens hangulatához igazodó fényjáték, a berendezés belső fényei, a helyiség változtatható színű megvilágítása és a falra vetíthető dekorációk is oldják a vizsgálat során a feszültséget, illetve mérséklik a bezártság érzetét.

A Bank Centerben lévő magán MR-központban nemcsak beutalóval rendelkező, hanem az ellátást nem a közfinanszírozás terhére igénylő betegeket is fogadnak, vagyis saját kezdeményezés alapján is van mód vizsgálatok, illetve szűrő jellegű vizsgálati csomagok igénybevételére. Tekintettel arra, hogy komoly kormányzati szándék az egészségturizmus fejlesztése, az új, modern képalkotó diagnosztikai központ hatékonyan, magas szakmai színvonalon tudja kielégíteni az így felmerült igényeket is.

Az MR az egyik legkorszerűbb és legrészletesebb képet adó képalkotó diagnosztikai eszköz, amely számos betegség időbeni felfedezését tudja elősegíteni. Dr. Kardos Lilla hangsúlyozza, hogy egy korszerű, megfelelő térerejű MR-berendezéssel szinte a szervezet bármelyik régiója megvizsgálható: az MR-nek egy krónikus fejfájás okának felderítésében éppúgy szerepe lehet, mint a gerinc, a csontok és ízületek, az emlő vagy a belső szervek feltérképezésében.

A központ egyedülálló abban is, hogy úgy biztosítja a diagnosztikai vizsgálatot és szakorvosi diagnózist, hogy a pácienseknek nem kell kórházba menniük. A Diagnoscan Magyarország által a fővárosi Mammut II. bevásárlóközpontban működtetett magán CT-központ működésének eddigi tapasztalatai ugyanis megerősítették a társaságot abban, hogy van igény a kórházaktól független, nyugat-európai színvonalú egészségügyi ellátásra. Ezt nyújtja a Bank Centerben megnyílt központ, ahol nyugodt környezetben az MR mellett ultrahang, digitális röntgen és mammográfia is elérhető, sőt laborvizsgálatok is elvégeztethetőek. A mammográfiai berendezés sem átlagos: Budapest legkorszerűbb digitális emlőröntgen-készülékét helyezték üzembe, amely többlet sugárterhelés nélkül képes egyszerre akár 9 metszeti képet készíteni, és 3 dimenzióban ábrázolni, emellett itt is beépített fény- és hangeffektek gondoskodnak a stressz oldásáról.

Dr. Kardos Lilla megjegyzi: a Bank Centerben kizárólag magán egészségügyi ellátás folyik, azaz térítéses vizsgálatokat végeznek. Akik itt végeztetik el a vizsgálatot, azok nem terhelik a kórházak finanszírozási keretét, ezáltal az állami intézményekben működő közfinanszírozott diagnosztikai egységekben mások hamarabb kerülhetnek vizsgálatra. A Diagnoscan Magyarország új központjában a vizsgálatra jelentkezőknek az is előnyt jelent, hogy – mivel ez az MR-központ nem része az állami egészségügyi ellátórendszernek, ezért itt nincs sürgősségi ellátás vagy fekvőbetegek soron kívüli vizsgálata – az előre megadott vizsgálati időpontokat az esetek döntő többségében garantálják: a pácienseknek tehát nemcsak az előjegyzésre, hanem a helyszínen sem kell sokat várakozniuk.

Bejelentkezés és időpontkérés: Budapest - Bank Center 1054 Budapest, Szabadság tér 7, Magyarország

Telefon: +36 1 803 64 64, Mobil: +36 30 629 27 26

Email: bankcenter@diagnoscan.hu

http://maganrendeles.diagnoscan.hu/

Rovatok