Index Vakbarát Hírportál

Megnyílt az év művészeti eseménye a Millenárison

2014. október 9., csütörtök 13:56 | aznap frissítve

Október 12-ig látogatható az ART MARKET BUDAPEST 2014, Kelet-Európa vezető kortárs vására és Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása. 20 országból érkeztek kiállítók a Millenárisra, vasárnap estig 500 művész alkotásai nyújtanak izgalmas szórakozást.

Az Art Market Budapest különleges nemzetközi művészeti élményt, tartalmas és emlékezetes szórakozást nyújt, erről tanúskodik az elmúlt évek sok tízezer látogatója. A közel 6.000 négyzetméteren felépült kiállítás és vásár, illetve az azt kiegészítő köztéri szoborkiállítás mintegy 500 művész és többezer műtárgy számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. Az eseményre az idén Ausztria, Csehország, Horvátország, Írország, Kazahsztán, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és az USA kiállítói költöztek be; a vásáron közel 100 kiállító vesz részt.

BUDAPEST FOTÓMŰVÉSZETI FŐVÁROS LESZ

Az idei esemény egyik különlegessége a 2014-ben útjára induló ART PHOTO BUDAPEST kiállítási szekció, amely egyben Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására, és amellyel - a világ fotóművészetének magyar születésű sztárjai, Brassai, André Kertész, Robert Capa, Moholy-Nagy László és mások nyomdokain - Budapestet a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekeznek bemutatni a szervezők. A kiállítási szekció a tíz országból érkező kiállítók jóvoltából már az első évben a Millenáris egyik teljes kiállítási csarnokát tölti meg máshol nem látható fotóművészeti tartalommal, ahol egyebek mellett részt vesz a zágrábi Marinko Sudac Gyűjtemény, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb avantgárd magángyűjteménye és a luxemburgi székhelyű Európai Fotóhónapok Szövetsége is.

BERLinBUDAPEST

Az idén Berlin, a kulturálisan talán legizgalmasabb európai főváros „vendégszereplése” is vonzó csemegét jelent. Az Art Market Budapest 2014 keretében több száz négyzetméteren közel tucatnyi kiállítási standon mutatkozik be Berlin színes művészeti élete, ahol a legnagyobb kiállítási standot is berlini kiállító, a város galériái között meghatározó szerepet játszó Tammen & Partner foglalja el. Az október 10-i Berlin Nap eseményei között berlini és budapesti streetart művészek performansza keretében sor kerül a „Berlini Fal újrafestésére”, de a témának szentelt beszélgetések keretében akár a Berlini Galériák Szövetsége igazgatójával is személyesen találkozhatnak az érdeklődők.

SZOBROZZ A MILLENÁRISON!

sCULTURE elnevezéssel az Art Market Budapest külön kiállítási programot szentel a szobrászatnak annak érdekében, hogy a művészeti ágat külön is népszerűsítse, illetve hogy különlegesen látványos elemmel egészítse ki a vásár egyébként is rendkívül komplex kiállítási anyagát. A programhoz kapcsolódva az október 12-i zárásáig látványos szabadtéri szoborkiállítás várja a Millenárisra látogatókat.

Az Art Market Budapest kiállítását több mint 70 program, performanszok, könyvbemutatók, zenei és szórakoztató események egészítik ki. A vásár a Millenáris B-C-D épületeiben csütörtökön, szombaton és vasárnap 11.00 és 20.00, pénteken 11.00 és 22.00 óra között ingyenesen látogatható. További részletek: www.artmarketbudapest.hu

Rovatok