Index Vakbarát Hírportál

Tudatosan a valódi lehetőségekért

2015. április 15., szerda 13:55 | kilenc éve frissítve

Akár tavaszi lakásfelújítást tervezünk, akár már a nyári utazásra készülünk, jó megoldás lehet a személyi kölcsön, főleg ha fix kamattal kínálják.

Ha nagyobb kiadás előtt állunk, melyhez hitel felvételét is tervezzük, különösen fontos, hogy pontos képünk legyen családunk anyagi helyzetéről. Írjuk össze az állandó bevételeinket (fizetés, nyugdíj, kamatjövedelem, stb.) és kiadásainkat (rezsire, élelmiszerre költött összeg, a gyerekek különórái, benzin- és egyéb úti költség, stb.), majd számoljuk ki, hogy ezeken felül mennyi pénz marad háztartásunk kasszájában. Ebből gazdálkodhatunk ugyanis a kölcsönünk törlesztőrészleteinek fizetésekor.

Szerencsére ma már egyre többen tudják, hogy kölcsönfelvétel előtt a bankok hitelajánlatait érdemes összehasonlítani a teljes hiteldíjmutató (THM) segítségével, vagy, hogy a banktól kapott általános tájékoztatatót is érdemes tüzetesen átnézni, amelyben a hiteltermékek leglényegesebb adatairól kaphatunk felvilágosítást. Ezek mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a bank kínál-e valami olyan pluszt, mely ezen felül is a segítségünkre lehet. A CIB Bank gyors telefonos előbírálatával* például 10 perc alatt bárki megtudhatja, hogy mekkora hitelösszegre számíthat.

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön ráadásul kiszámítható hitelfelvételt tesz lehetővé, hiszen végig fix kamatot biztosít. A CIB Bank honlapján elérhető online kalkulátorral pedig könnyedén kiszámolható, hogy a tervezett kölcsönösszeg és futamidő mekkora havi törlesztőrészletet, illetve THM-et jelent. Ha úgy érezzük, bizonytalanok vagyunk valamelyik szerződésben vagy tájékoztatóban szereplő kifejezéssel, számítási móddal vagy a kockázatokkal kapcsolatban, érdemes segítséget kérni. Fontos, hogy felkészült, biztos banki háttérrel rendelkező szakértőtől kapjunk válaszokat kérdéseinkre, aki az apró betűs rész értelmezésében is segítségünkre lesz. A CIB Bank „Hasznos tanácsok hitelfelvétel előtt” című tájékoztatója – mely a CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a www.cib.hu weboldalon és a bankfiókokban is elérhető – szintén hasznos lehet.

*Előbírálat során a Bank megvizsgálja az érdeklődő által megadott (és egyéb módon nem igazolt) információk alapján, hogy az érdeklődő megfelel-e a CIB személyi kölcsön alapfeltételeinek, továbbá az érdeklődő által megadott információk alapján, a jövedelmi helyzetén alapulva megvizsgálja a hitelképességét. Amennyiben az érdeklődő által megadott információk és az igénylés során benyújtott dokumentumok között eltérés van, a Bank döntése módosulhat, a Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Teljes Hiteldíj Mutató (THM):

500 ezer forint, 3 éves futamidővel és 3 millió forint, 5 éves futamidővel 19,84 %

A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A feltüntetett THM érték kiszámítása a jelölt hitelösszeg, futamidő és ügyleti kamat figyelembe vételével történt.

Jelen tájékoztató kizárólag a figyelemfelkeltés célját szolgálja, a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönre vonatkozó részletes feltételeket az Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel nem biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat tartalmazza, amelyek megtalálhatóak bankfiókjainkban, illetve a www.cib.hu honlapunkon.

Rovatok