Index Vakbarát Hírportál

Borvásár a Locavore Étteremben

2015. október 12., hétfő 11:39 | aznap frissítve

A Locavore Étterem az ételek elkészítésekor a kistermelők által előállított minőségi termékeket helyezi előtérbe és a közel 70 féle borból álló borkollekció összeállításakor is ez az elv érvényesül.

A kézműves borok legnagyobb erénye, hogy sokkal hangsúlyosabban jeleníthetik meg egy pincészet stílusát, egy vidék jellegét, mint a nagy tételben előállított technológiai borok. Egyediségük záloga a természet és a borász munkájában rejlik. Az október 1. és november 30. között zajló Locavore Borvásár azokra a pincészetekre szeretné felhívni a figyelmet, akik új utat mutathatnak a magyar borászatnak. Ráadásul most az akció keretében 40% kedvezménnyel lehet megkóstolni a soproni, somlói, villányi, balatoni vagy egri pincészetek kézműves borait.

Töltsd fel borkészletedet, hogy méltó módon köszönthesd az újbor ünnepét november 11-én!

KIEMELT VÖRÖSBOR AJÁNLATAINK

Kúcs Pince Villányi Merlot 2012

borász: Kúcs Gyula – Villány

Kúcs Villányi Merlot 2012

Intenzív bíborvörös szín mellett meggy, málna és csokoládé illatjegyek jellemzik. Kóstolva száraz, kerek savérzet, fiatalos tannin, gömbölyű test, elegáns gyümölcsös ízaromák hatják át. Fogyasztása 17 -18 OC-on ajánlott!

A merlot kiváló faszénen sült, grillezett ételekhez, lazachoz vagy akár gomba alapú fogásokhoz, továbbá meleg sonkához, pácolt liba-kacsa ételekhez, füstölt nyelvhez, ementáli sajthoz.

BUKOLYI Egri Bikavér Selection 2012

borász: Bukolyi Marcell – Eger

Bukolyi Egri Bikavér

Egy spontán erjedésű, technológia nélkül készült kistermelői bor, melyet mediterrán szerkezet és egri lendület fémjelez. Kékfrankos, Merlot és Cabernet Franc házasításából született, gazdag beltartalmú, sűrű, krémes struktúrájú, nagy vörösbor. Aromakarakterét az érett gyümölcsök, mint a konyakmeggy, a datolya és a füge határozzák meg. Fogyasztását 16-17 ˚C-on ajánljuk a legkomolyabb húsételek, kemény sajtok és magas kakaótartalmú fekete csokoládéból készült desszertek mellé.

Az étterem borai megtekinthetőek a www.locavore.hu weboldalon.

Rovatok