Index Vakbarát Hírportál

Így még biztos nem tanultál nyelvet!

2015. november 27., péntek 10:23 | aznap frissítve

Személyre szabott nyelvoktatás. A FLOW Nyelvstúdiónál nem megtanulod, hanem elsajátítod az idegen nyelveket. Tényleg ilyen egyszerű lenne?

Gelics Nóra, az intézmény vezetője pszichológusokkal és tapasztalt nyelvtanárokkal összefogva alakította ki nyelviskolája koncepcióját, ami – ahogy arra az oktatóközpont elnevezése is utal– a Csíkszentmihályi Mihály nevéhez köthető flow, azaz tökéletes-élmény pszichológiáján alapszik. Eszerint az örömteli élet alapja az a jelenség, amikor képesek vagyunk annyira belefeledkezni egy-egy tevékenységbe, hogy szinte megszűnik körülöttünk a világ és észre sem vesszük az idő múlását.

A Nyelvstúdió hitvallása szerint a nyelvtanulás is lehet ilyen elfoglaltság. A kulcs a nyelvoktatás személyre szabásában rejlik, melynek köszönhetően lényegesen jobb és gyorsabb eredményeket lehet elérni az idegen nyelvek elsajátításában.

De hogyan történik mindez? Nóráék még a tanulás megkezdése előtt kitöltetnek a jelentkezőkkel két pszichológiai tesztet, melyeket egy neves pszichológus, dr. Kádár Annamária állított össze számukra. Ezek egyike az illető kommunikációs, másika pedig a tanulási stílusát hivatott feltérképezni. A két kérdéssor azt a célt szolgálja, hogy a közvetlen munkatársak jobban megismerjék a diákokat és kiderítsék, ki hogyan tanul a legkönnyebben, milyen típusú tanárral tud a leghatékonyabban együttműködni, csoportos képzés esetén pedig milyen társaság képes leginkább fokozni a tanuló eredményességét a választott nyelv elsajátításában.

Így még biztos nem tanult angolul!

Mindemellett hallgatóikat megajándékozzák egy tanulástechnikai tréninggel is, ahol olyan érdekes stratégiákat ismerhetnek meg, melyek segíthetik őket a későbbi tanfolyamaik során.

Az óraadók csapatát – a módszer lényegének megfelelően – a legkülönbözőbb karakterű emberek alkotják, akik maguk is kitöltik a pszichológiai teszteket és a későbbiekben ez alapján kerülnek párosításra diákjaikkal. Legfontosabb közös vonásuk, hogy munkájuk egyben a hobbijuk is. Elkötelezetten szeretnek tanítani és céljuk, hogy a legjobb eredményeket hozzák ki tanítványaikból és elérjék, hogy a nyelvtanulás ne nyűg, hanem öröm és sikerélmény legyen számukra.

Rendelkezz bármilyen elképzeléssel, legyen szó diszlexia miatti speciális oktatási igényről, vagy valamilyen egzotikusabb, különlegesebb nyelv iránti érdeklődésről – holland, lengyel, vagy orosz, de akár a japán vagy a mandarin is szóba jöhet -, a FLOW-hoz mindig fordulhatsz!

A közösséghez való tartozás élménye, amit ebben a nyelviskolában minden diák megtapasztal nem csupán az órák idejére korlátozódik! Időről-időre különböző klubesemények és csapatépítő szabadidős tevékenységek is színesítik a nyelviskola programkínálatát – legutóbb például bowlingozni voltak a FLOW-sok.

Sőt, még ne áruljátok el senkinek, de ha ez sem lenne elég és maximalizálnád a flow-élményt, januártól már pár napos bentlakásos nyelvi továbbképzésen is részt vehettek rajtuk keresztül, ahol idegen nyelvi környezetet szimulálva, szuperintenzíven nyílik alkalmatok a nyelvtanulásra!

Szóval ezért légy Te is FLOWer!

Rovatok