Index Vakbarát Hírportál

Kifolyik a pénz a kezei közül?

2016. január 12., kedd 17:39 | nyolc éve frissítve

Felmérések szerint tízből 4 magyarnak egyáltalán nincs félretett pénze. Nem véletlen, hogy a legnépszerűbb újévi fogadalmak közé tartozik a spórolás. Ebben segít most egy új online alkalmazás.

Úgy érzi kifolyik a pénz a kezei közül? Így tehet ellene 2016-ban

Felmérések szerint tízből 4 magyarnak egyáltalán nincs félretett pénze. Nem véletlen, hogy a legnépszerűbb újévi fogadalmak közé tartozik a spórolás. Ebben segít most egy új online alkalmazás.

Karácsonykor a legszembetűnőbb, milyen nehéz is kalkulálni és jól beosztani a pénzünket. Csakhogy ez egy nehéz vállalkozás, főleg, ha úgy értelmezzük, hogy mostantól meg kell vonnunk magunktól valamit. Pedig akár kisösszegű, de rendszeres megtakarításokkal is megéri elkezdeni. Már havi 5-10 ezer forintos megtakarítással is felkészülhetünk egy váratlan kiadásra, vagy biztosíthatjuk gondtalan nyugdíjas éveinket.

A tervezésen múlik minden

A téli hónapokban a rezsin lehet spórolni, illetve kísérletezhetünk olyan fogadalmakkal, hogy mostantól lemondunk a hitelkártyáról vagy csak bevásárlólistával járunk vásárolni. Ezek az erőfeszítések azonban hiábavalóak, ha nem tartjuk számon a bevételeinket és a kiadásainkat.

A költségvetés vezetése segíti a tervezést és a pénz minél jobb beosztását, így ez az első dolog, amit érdemes megfogadni januártól. Először a bevételeket ajánlott megtervezni, majd a várható kiadásokat. Ezután látható lesz, hogy melyek azok a területek, ahol a következő hónapban néhány ezer, tízezer forintot spórolni tudunk.

Kockás füzet? Létezik ennél jobb megoldás is!

A kezdők vezethetik a költségvetést egy kockás füzetben, a kicsit profibbak mondjuk egy Excel-táblázatban. De létezik erre egy igazán remek megoldás is. A Csekkoló egy új online pénzügyi alkalmazás, ami egyelőre a Díjnetnél és a Postánál érhető el – és alapvetően azt csinálja, amit a kockásfüzet, csak sokkal többet tud.

Az alkalmazás segítséget nyújt a mindennapi pénzügyek tudatos tervezésében, kezelésében, rögzíthetjük és egyszerűen átláthatjuk benne kiadásainkat és bevételeinket. Egy egyszerűen kezelhető és értelmezhető grafikonon láthatjuk például azt, hogy mennyit költöttünk villanyra, vízre, benzinre, szemétszállításra, mennyiért vásároltunk, mennyi pénzt szórakoztunk el – és persze azt is, hogy hol folyt el a pénzünk.

A Csekkoló fontos eleme, hogy az iCsekk alkalmazáson és a Díjneten keresztül kiegyenlített számlák valamint a Posta csekkbefizető automatáin, Posta Hűségkártya használata mellett befizetett csekkeket is kezeli. A befizetett csekkeken kívül további kiadások és bevételek is rögzíthetőek. Költségkereteket is beállíthatunk, valamint folyamatosan követhetjük a tervezett kiadások, bevételek alakulását.

Rovatok