Index Vakbarát Hírportál

Ha pihenés, akkor OTP SZÉP kártya!

2016. január 22., péntek 13:30 | aznap frissítve

Tavaly is sokan használták az OTP SZÉP kártyát. Segítségével, minden korábbit meghaladó összeg, közel 63,5 milliárd forint áramlott a gazdaságba.Az új adójogszabályok értelmében a munkáltatók az idei évben még kedvezőbb feltételek mellett adhatják ezt a juttatást a dolgozóiknak. Az OTP Bank szakértői szerint a Széchenyi Pihenőkártya a 2016-os évben is slágertermék lesz a cafeteria piacon.

Az OTP SZÉP kártya minden bizonnyal a széles felhasználhatóság miatt olyan népszerű a munkavállalók, illetve a magyar családok körében. Tavaly év végére már közel 975 000 kártyabirtokos finanszírozta pihenését a kártya valamelyik „zsebéből”. Tevékenységtől függően a felhasználók számára a kártya három „zsebe” – szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámla – áll rendelkezésre.

Mikor melyiket használhatom?

Érdemes megvizsgálnunk havi kiadásainkat mielőtt eldöntjük, hogy melyik alszámlára mennyi juttatást kérünk a munkáltatónktól. Ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk, mindenképp tisztában kell lenni a plasztikkártyánk felhasználhatósági körével is. Ez nem kis feladat, tekintve, hogy tavaly év végére több mint 27 000 elfogadóhely és közel 51 000 felhasználási lehetőség közül válogathattak az OTP SZÉP kártyabirtokosok.

A nyaralást idén zsebből kifizetem!

Az elmúlt 5 év alatt az OTP SZÉP kártya a belföldi turizmus motorjává vált, amihez nagy segítséget nyújtott a szálláshely alszámla. Ez tette lehetővé ugyanis, hogy a kártya használható legyen a legkisebb falusi magánszállásokon, de az ország legnagyobb és legelegánsabb szállodáiban, akár a wellness részlegeken is.

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is a vendéglátás „zseb” volt a legnépszerűbb. Az éves költések jelentős része innen érkezett. Segítségével fizethetünk étteremben, menzán, gyorsétteremben, de számos ételfutár cég elfogadja fizetőeszközként az online felületeken is.

Ha állatkertbe mennénk, akkor szabadidő alszámla!

A kártya szabadidő „zsebe” 2011óta tartja mozgásban az országot, hiszen segítségével a kártyabirtokosok a legkülönfélébb szabadidős- és sportszolgáltatásokat vehetik igénybe. A SZÉP kártya ezen alszámlájáról fizethetnek edzőtermekben, sportesemények regisztrációjánál, sporteszközök bérlésénél, de akár múzeumi vagy állatkerti belépőt, sőt fesztiváljegyet is vásárolhatnak vele. Mivel a sportolás csak fél egészség, a SZÉP kártyát a fizikoterápiás szolgáltatások, vagy dentálhigiéniai kezelés alkalmával se felejtse otthon.

Fontos kiemelni, hogy bizonyos szolgáltatások mindhárom alszámláról fizethetőek. A teljesség igénye nélkül ide tartozik a szálláshely, a gyógyfürdő- és strandbelépő is. További információkért látogasson el a www.otpportalok.hu oldalra.

Rovatok