Index Vakbarát Hírportál

Ősszel nagyon beindul a Bartók Béla út

2016. szeptember 12., hétfő 13:36 | hét éve frissítve

Szeptemberben közel 50 helyszínen csaknem 80 esemény lepi el Budapest Kulturális Főutcáját. Akár a különleges ízeket szereti, vagy a dizájner holmikra bukik, az ELEVEN Ősz fesztiválon mindre lehetősége lesz.

Izgalmas kult és gasztro programoktól pezsegnek majd szeptember közepén a Bartók Béla út galériái, kávézói és éttermei. Az ELEVEN Ősz sztárvendége Lengyelország lesz, így főleg lengyel ízekkel (a Gdansk nevű helyen például egy lengyel lakodalmat lehet végigenni) és élményekkel lehet találkozni a dizájn vásárok mellett, miközben az utcán lengyel zene szól majd.

A lengyel események közül talán az egyik legmenőbbnek az újraértelmezett vacsoracsata ígérkezik. Ezúttal 3 neves lengyel séf magyar, 3 kiváló hazai konyhafőnök pedig lengyel ételeket készít majd a Gellért Söröző & Brasserie-ben.

Az őszi budai fesztiválhoz egy különleges művészetpedagógiai kiállítás is kapcsolódik. Fiatalok cipős dobozokból és régi játékokból készíthettek érdekes installációkat. Ezeket a Bartók Béla Boulevard galériáiban lehet megtekinteni.

Az „1 művész 1 költő” tárlat keretében képzőművészek kortárs költők és írók műveire reflektálva hozzák létre saját műalkotásaikat több helyszínen is, míg a Tranzit Art Café-ban csak egy fotómontázs kiállítás nyílik, de az egyedülálló lesz: ott a '44-es varsói felkelésen készült képeket helyezik mai környezetbe.

„A helyi üzletek, galériák és kávézók tulajdonosai elkötelezettek a Bartók Béla út élhetőbbé tételében, ezért folyamatosan izgalmas programokkal és akciókkal szeretnénk még vonzóbbá tenni Budapest egyetlen kulturális főutcáját” – mondta a Faur Zsófia, a Bartók Béla Boulevard fellendítéséért dolgozó civil szervezet elnöke.

A fesztivál fővédnöke Novák Katalin Család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az ELEVEN Ősz védnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, míg Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a rendezvény szakmai támogatója. A háromnapos eseményt a budapesti Lengyel Intézet is kiemelten támogatja.

Az őszi programok a Bartók Béla úton itt még nem érnek véget, a hat hétig tartó BartókON eseménysorozat az ELEVEN Ősz után varázsol majd további szépet.

További információ itt!

Rovatok