Index Vakbarát Hírportál

Eljött az okos vállalatok kora

2016. november 25., péntek 16:13 | hét éve frissítve

A költséges IT-beruházások helyett a cégeknek érdemes az IT-szolgáltatások felé fordulnia.

Nemzetközi felmérések szerint jelenleg olyan ütemben növekszik az emberiség által felhalmozott digitális adatmennyiség, hogy évenként közel megduplázódik. Nem is csoda, hiszen míg ma egy emberre két olyan eszköz jut, amellyel a világhálóra csatlakozik, addig ez a szám pár év múlva a négyet is meghaladhatja, ahogy egyre több és több lesz a minket körülvevő okos eszközök száma. Mindez hatalmas adatrobbanást idéz elő, amire mindenkinek, így a vállalatoknak is fel kell készülniük. Ezt tovább nehezíti, hogy az informatikai eszközök egyre gyorsabban válnak elavulttá, és egyre költségesebb a minél bonyolultabb vállalati informatikai rendszerek üzemeltetését magas színvonalon ellátni képes szakember-állomány biztosítása is. Ráadásul a digitalizáció egyik nagy kihívása, hogy a cégeknek ma már nem is annyira önmagában az informatika fejlődéséhez, hanem az ügyfelektől viharos tempóban érkező, új igényekhez kell igazodniuk, ha sikeresek akarnak maradni.

Azok a vállalatok, amelyek csak külső szemlélőként tekintenek a minket körülvevő digitalizációra, igen nagy hátrányba kerülhetnek hamarosan, hacsak nem lépnek ők is időben. Azonban azt is látni kell, hogy egy nagyobb cég esetében egy korszerű szerverpark beruházása és üzemeltetése hatalmas pénzösszegeket emészthet fel. Ezen a ponton jöhetnek képbe azok a szolgáltatók, akik ezeket a megoldásokat saját, professzionális infrastruktúrájukra építve, a legmodernebb fejlesztéseket alkalmazva és – ami talán a legfontosabb – nagyfokú biztonság mellett teszik lehetővé a digitális átállást szinte minden vállalkozás számára.

Az üzlet és a technológia világa egyre komplexebb, így az új kihívások és problémák is egyre bonyolultabbak és szerteágazóbbak. Minden üzletnek meg kell találnia a saját, egyedi útját a sikerhez, de ehhez innovatív vállalati környezetre van szükség, egyre gyorsabb reakcióidőre, amit egy professzionális IT-szolgáltatóval hatékonyabban lehet elérni, mint saját, rendkívül költséges és kockázatos beruházásokkal. Az Invitech Solutions több mint két évtizedes szakértelmével úgy segít eligazodni ezen a folyamatosan változó piacon, hogy testreszabott megoldásokat kínál a vállalatokat érintő kihívásokra” – fogalmazott Marton László, az Invitech Solutions nagyvállalati és kormányzati igazgatója.

Ahogy a szakember is hangsúlyozta: a munkafolyamatok és az eszközparkok üzemeltetésének kiszervezése komoly költségmegtakarítást hozhat egy vállalat életében. A vállalati IT-rendszerek kiszervezésének legnagyobb előnye azonban nem csak a költségcsökkenés, hanem az elérhető magasabb IT-biztonság, és a saját rendszerek egyre nehezebbé váló üzemeltetéséből következő kockázatok jelentős csökkenése. Ami talán mindennél fontosabb: a vállalatok a kiszervezett informatika révén sokkal gyorsabban képesek reagálni ügyfeleik változó elvárásaira, szemben azzal, amikor az egyik legfontosabb vállalati infrastruktúrát saját erőforrásaikból kell az ügyféligényekhez igazítani.

www.invitech.hu

Rovatok