Index Vakbarát Hírportál

Kibírnád a karácsonyt mobil nélkül?

2016. december 8., csütörtök 16:00 | hét éve frissítve

Gondoltál már arra, milyen lenne a karácsony, ha a meghitt pillanatokat nem a mobilod nyomkodásával töltenéd? Rohamosan nő azok száma, akik fogadkoznak, hogy idén minden másképp lesz… Elhiszed?

Kaptad már magad rajta azon, hogy a mobilod nyomkodása miatt lemaradtál valamilyen fontos pillanatról? Ne aggódj, nem vagy vele egyedül, még a legnagyobbak is hibáznak.

Szalai Ádám focista, Debreczeni Zita fotográfus és Berki Krisztián tornász viszont megfogadták, hogy idén félreteszik a mobiljukat és csatlakoznak a Huawei #BePresent (Éld meg a pillanatot!) kampányához. Nem félreértés, tényleg egy mobilcég, méghozzá a világ egyik legnagyobb mobilgyártója bíztat arra mindenkit, hogy egyszer egy évben tegyük már félre mobiltelefonjainkat és töltsük az ünnepet inkább azokkal, akikkel sokkal több időt kellene együtt töltenünk: a szeretteinkkel – hiszen számukra mi magunk vagyunk a legnagyobb ajándék.

Ha úgy érzed, hogy az üzenet Neked is szól, és szeretnéd, ha mások is így tennének, nincs más dolgod, mint a Huawei Facebook oldalán november 22-én kiposztolt kisfilm alatt egy kommentben megírni: „Ígérem, hogy idén megélem a karácsonyi pillanatokat!”, és feltüntetni a kampány jelmondataként szolgáló #BePresent, valamint a #huawei hashtageket. A kommenteddel mások karácsonyát is szebbé teheted, a vállalat ugyanis minden egyes komment után 500 forinttal támogatja a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetét, vagy közismertebb nevén a Pető Intézetet.

Szalai Ádám, Debreczeni Zita és Berki Krisztián tornász fontosnak tartják, hogy karácsonykor átéljék az ünnepi pillanatokat. A Huawei-el készített karácsonyi kisfilmek forgatásán meséltek nekünk saját élményeikről, illetve az idei karácsonyról:

„A Szentestét mindig együtt töltjük a családdal: nagypapa, nagymamák, keresztszülők, unokatesók.” – mondta el Szalai Ádám. „Egyébként is nagyon családcentrikusak vagyunk, többször is összejövünk az év során, de a karácsony mindig különleges, meghitt ünnep számunkra!”

„Minden gyerekkori karácsonyomra jó szívvel gondolok vissza, mivel a szüleim mindig, mindent megtettek azért, hogy valóban békés és boldog hangulatban teljenek családi körben az ünnepek. A legkülönlegesebb emlékem mégis az, amikor már szülőként, feleségemmel és kislányommal először tölthettük együtt hármasban a Szentestét. Már 23-án este feldíszítettük a fát, titokban, csendben, ahogy ilyenkor kell. Lia 11 hónapos volt akkor, de már járt, s amikor felkelt, az első útja természetesen a karácsonyfához vezetett. Örökké emlékezni fogok arra az őszinte csodálatra és örömre, a csillogó szemeire, a hangos nevetésre, amikor megpillantotta élete első, szépen feldíszített és csillogó-villogó karácsonyfáját. Ezekért a pillanatokért olyan csodálatos érzés szülőnek lenni, s ezek a momentumok teszik meghitt ünneppé a karácsonyt.” - mondta el Berki Krisztián tornász.

„Idén életemben először Olaszországban fogok karácsonyozni.” – árulta el nekünk Debreczeni Zita. „Nagyon várom az utazást, Gianni sokat mesélt már az ottani karácsonyi szokásokról, az olaszok például nem koszorút, hanem Betlehemet készítenek az ünnepi várakozás, az Advent ideje alatt."

Rovatok