Index Vakbarát Hírportál

Tényleg nem lehet majd ráismerni a Bartók Béla útra

2017. május 11., csütörtök 14:09 | hat éve frissítve

Street art alkotásokkal, utcai örömzenélésekkel, különleges gasztro és kulturális programokkal érkezik május harmadik hétvégéjén az ELEVEN Tavasz fesztivál. Buda kedvenc főutcáján ezúttal is lesznek dizájnvásárok és workshopok, a fesztivál egyik különlegessége azonban egy finn pop-up étterem lesz.

Több mint 20 helyszínen több mint 60 programmal rendezik meg az idei ELEVEN Tavasz fesztivált  a Bartók Béla Boulevard-on. A kétnapos rendezvényen ezúttal a városszépítő közösségi programok kapják a főszerepet, de a zenei programkavalkád miatt két napra egy nagyon izgalmas hely lesz „Budapest legpárizsibb utcája”.

Házibuli a társasházakban

A közösségi programok már május 19-én megkezdődnek. Pénteken házi receptverseny, háziállat ügyességi verseny, valamint közös társasjátékozás és örömzenélés várja a Bartók Béla úti társasházak lakóit. A program egyik érdekessége, hogy a lakók legjobb süteményeit másnap viszont lehet majd látni a helyi kávézókban.

Megszépül a Bartók

Május 20-án színes virágokkal ültetik tele a szervezők és a lakók a Bartók Béla Boulevard-t, de ez még nem minden! Szombaton készül el az a hatalmas installáció, amit a Gárdonyi téren állítanak majd fel, és amelynek elkészítésében a Bartókon sétálók vesznek részt. De nemcsak a téren, hanem a Bartók Béla Boulevard több pontján is találkozhatunk majd járdára festett tangramszerű street art alkotásokkal.

Egy napra a zene főutcája

Szombat délután valódi zenefolyammá válik a Bartók Béla út. A Szent Gellért tértől egészen a Móricz Zsigmond körtérig gospel kórusok, együttesek, szólisták, táncosok lépnek fel a legkülönbözőbb zenei stílusokban és természetesen az utcán. Az esti jazz koncertek előtt egy gospel kórust és a Jack, a kábel nevű kölyökbandát is hallhatjuk a Gárdonyi téren (de lesz koncert a Tranzitban is), utánuk igazi utcabuli kezdődik.

Ízek, séták, ékszerek

De a két nap során nemcsak a zenéről szól majd a Bartók és az ELEVEN Tavasz. Pénteken japán selyemékszer-kiállítás nyílik a Kredencben, ahova origami workshopra is el lehet másnap látogatni. A Bartók legszínesebb kávézójába, a La Nube-ba pedig vintage garázsvásárra is el lehet menni. Faur Zsófi galériája két napra jógaközponttá alakul, a kortárs remekművek között lehet lazítani a testet és a lelket. Ugyanakkor a városrész 8 legizgalmasabb galériát is meg lehet majd tekinteni Schneller János művészettörténész idegenvezetésével.

Soppa, avagy a finnek már a konyhában vannak

A fesztivál különleges íze egy finn pop-up étterem lesz, ahol Finnország kultúrájából lehet majd kapni egy kis kóstolót. A Finn Nagykövetség udvarán ugyanis egy pop-up étterem nyílik szombaton. A menü finn lazacleves és desszert lesz sok finn zene és családi program társaságában.

Rovatok