Index Vakbarát Hírportál

Így növelhető az IT-biztonság

2017. május 18., csütörtök 13:00 | aznap frissítve

A biztonsági incidensek ugrásszerű növekedése miatt és az egyre szigorodó szabályozásoknak való megfelelés érdekében újszerű, integrált vállalati megoldásokkal jelentkezik az Invitech Solutions.

A hackertámadások száma megháromszorozódott az elmúlt öt évben, az ilyen jellegű incidensek száma, mára a napi egymillió esetet is meghaladja, és ezek csupán a felderített esetek – áll a Cisco frissen közzétett IT-biztonsági jelentésében. Az ezzel kapcsolatos problémák kiküszöbölése speciális szakértelmet és folyamatos odafigyelést igényel. Egy hackertámadás komoly veszélyekkel járhat, köztük elvesztett ügyfelekkel és így csökkenő bevétellel is.


A kiberfenyegetettségre való felkészülés nem csak a vállalkozások biztonsága szempontjából elengedhetetlen jelentőségű, hanem sok esetben a törvényi előírások miatt is. Ugyanis, amennyiben egy bizalmas adatokat kezelő vállalat nem felel meg a GDPR, tehát az uniós Általános Adatvédelmi Rendelet előírásainak, az éves árbevétel 4 százaléka is lehet a büntetés.
Az IT-biztonsággal kapcsolatos feladatok kiszervezése első ránézésre nehéz döntésnek tűnik, de a gyakorlat azt mutatja, hogy minden más megoldás sokkal idő- és költségigényesebb. Ezen a rendkívül érzékeny, nagyfokú megbízhatóságot igénylő piacon vezetett be újszerű és az eddigieknél is hatékonyabb megoldásokat az Invitech Solutions.


A társaság Intelligens Biztonsági Szolgáltatásai komplex, menedzselt megoldásokat nyújtanak a vállalkozásoknak, biztosítva az adatok gyűjtését és kezelését, lehetővé téve a gyors beavatkozást. Segítségével tapasztalt IT-biztonsági kollégák koordinálják a rendszereket, folyamatosan figyelik és kezelik a riasztásokat. A cég szolgáltatásai lehetőséget biztosítanak az adatok közötti korrelációk megvilágítására, amely alapján a társaság Security Operation Center-ének (SOC) munkatársai előre meg tudják határozni a rendszerben várható informatikai rést és kockázatot. Ezeket mérlegelve készülhetnek fel azok várható hatásainak megelőzésére, kezelésére. Az erre specializálódott csoport persze nem csak a napi működésből keletkezett logokat, hanem a piaci trendeket is folyamatosan figyeli, hogy mindig felkészült legyen az aktuális fenyegetésekkel szemben.

Rovatok