Index Vakbarát Hírportál

Nagy esélyes a magyar ŠKODA csapat

2017. május 30., kedd 13:09 | aznap frissítve

A világ legjobbjaival veszi fel a küzdelmet a hazai csapat a VII. Nemzetközi ŠKODA Challenge versenyen, amelyet idén június 1-3. között Budapesten rendeznek meg.

Öt kategóriában, gyakorlati és elméleti feladatokban méri össze a tudását a 33 ország 185 résztvevője. ahol a magyarok idén is a tavalyihoz hasonló eredményben bíznak. 2016-ban két első, egy második és egy harmadik helyezést értek el, amellyel a második legeredményesebb csapatként zártak.

Az idei ŠKODA Challenge-en rajthoz álló hatfős hazai gárda saját területükön a legjobbnak számítanak. Az országos döntő győzteseiként nyerték el a jogot, hogy a nemzetközi porondon is bizonyíthassanak.

Értékesítési tanácsadó kategóriában a honi színeket Szerencsi László, a békéscsabai AutoMobil Körös munkatársa képviseli. Bár még „csak” nyolc éve foglalkozik a Škodával, a márka régi rajongójának számít.

A szerviz tanácsadók és a szerviz technikusok közti versenyben a soproni Walter Autó két munkatársának, Berta Balázs, szerviz tanácsadónak és Kő Tamás, szerviz technikusnak szurkolhatunk. Előbbi rutinos indulónak számít három nemzetközi döntővel. 2015-ben az első hely, míg egy évvel ezelőtt az ezüstérem lett az övé. Kő számára az idei ŠKODA Challenge lesz az első, a márkához kötődő külföldi versenye.

Szintén Sopronból érkezik a Gépjárműfényező kategóriában induló Czinege János, aki ugyan most vesz részt először a világbajnokságon, de a hazai döntőkön már szép sikerekkel büszkélkedhet. 2015-ben második, míg tavaly és idén is az első helyet érte el.

2016-ban Varga Tamás, a Miskolc Autó munkatársa a bronzérmet szerezte meg a Diagnosztikai technikus kategóriában. A szakember bízik benne, hogy idén még feljebb léphet a dobogón.

Visszatérő versenyző erősíti a magyar csapatot az Alkatrészellátási munkatárs kategóriában. A budapesti ŠKODA Schiller alkatrészellátási vezetője, Bertók János három éve indul a ŠKODA Challenge-en, és eddig mindig a legjobbak közt végzett. 2014-ben második, 2015-ben a harmadik, míg a múlt évben az első helyet szerezte meg.

A 2017. június 1-3. között Budapesten zajló VII. Nemzetközi ŠKODA Challenge friss hírei, fejleményei a www.skoda.hu oldalon követhetőek.

Rovatok