Index Vakbarát Hírportál

Világsztárok, újcirkusz és félmaraton

2017. május 30., kedd 14:45 | aznap frissítve

Július 21-30. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a 27. Művészetek Völgye.  A fesztivál közel 1200 programmal és produkcióval várja a látogatókat; közülük válogattunk.

A nagyszínpadnál, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon a tíz nap alatt minden este a legkedveltebb hazai zenekarokkal, valamint három világhírű külföldi fellépővel tombolhatnak együtt a Völgy lakói. Rögtön az első napon, július 21-én az amerikai Pink Martini koncertezik Kapolcson; a zenekar fellépésen az énekesnő ezúttal China Forbes lesz.


Július 24-én az idén tízéves, utcazenekarként indult, különleges hangszereket használó francia Deluxe játszik Kapolcson, a Völgy utolsó szombatján, július 29-én pedig a Magyarországra már visszatérő vendégként érkező, szintén francia Nouvelle Vague.


Őket megelőzően az Ivan and the Parazol lép színpadra és szintén ezen a hétvégén koncertezik a Magashegyi Underground és a Szabó Balázs Bandája. A Művészetek Völgye utolsó napján az idén 10. születésnapját ünneplő Budapest Bár lép fel, őket megelőzően pedig a Pál Utcai Fiúk ad koncertet


Kőbánya és újcirkusz

Idén először Kőbánya önkormányzatának vezetése és a Kőbányai Zenei stúdió közös színpaddal készül, ahol szintén a zene kapja a főszerepet: a Kőbánya Udvarban esténként fiatal tehetségek és rocklegendák zenélnek. Itt ad koncertet többek között a Mary Popkids, a Middlemist Red, a Fran Palermo, a Jazzékiel, a Margaret Island és a Póka-Tátrai Regeneráció is. Idén saját udvarral készül Szirtes Edina Mókus, Harcsa Veronika és Hobo is.

Új programokkal is gazdagodik az idei Völgy: a fesztivál 2017-ben elhozza az újcirkusz világát. A vigántpetendi Cirque Du Tókert valódi cirkuszi sátrában felállított színpadon az újcirkusz elemei és a kortárs táncelőadások egyszerre jelennek meg; itt lép fel Juhász Kata Társulata, a Concerto Budapest és Harcsa Veronika, a Zadam Társulat, a Duda Éva Társulat és a Trafóban épp a napokban bemutatott Freak Fusion ’Fightinggravity’ c. produkciója.

Félmaraton, foci és jóga

Akik a tíz nap alatt a kulturális programok mellett sportolni is szeretnének, azok a fesztivál történetében először vehetnek részt félmaraton versenyen; az öt kilométeres ’Kapolcsi földönfutók versenyére’ pedig azokat várják, akik kisebb távon, de szeretnétek a természetben futni. Mivel a szervezők a helyszínen csak korlátozott számban tudnak nevezést fogadni, ezért a versenyekre elsősorban online várják a jelentkezést. A Művészetek Völgye szervezői 2017-ben kispályás labdarúgótornát is hirdetnek a fesztivál résztvevői között, nyolc csapat közreműködésével, körmérkőzéses rendszerben.

Azok számára, akik más típusú mozgást választanának, a Művészetek Völgye három helyszínén is lesz lehetőség többféle jóga gyakorlására, kipróbálására 2017-ben.

Idén a kicsiket a Gyermekvölgy keretében 10 napon keresztül több udvarban is folyamatosan várják társasjátékokkal, népzenei- és irodalmi játékokkal.

Részletes programkínálat itt, jegyek pedig itt!

Rovatok